Skoro jasno
16°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Pri Humennom havaroval autobus so svadobčanmi, osem ľudí sa zranilo
Zdielať na

Pri Humennom havaroval autobus so svadobčanmi, osem ľudí sa zranilo

HRABOVEC NAD LABORCOM / Autobus plný svadobčanov v nedeľu nadránom havaroval v obci Hrabovec nad Laborcom (okres Humenné). Osem ľudí sa zranilo, traja skončili v nemocnici. Od cieľa ich pritom delilo len pár metrov.

Svadobčanov delilo od domu len pár metrov. Autobus sa ale tesne pred obcou prevráil. "Boli sme naozaj len pár metrov od cieľa," potvrdzuje vodič Štefan.

Dvadsať pasažierov

V autobuse sa viezlo 20 ľudí, ktorí sa vracali z obce Driečna, kde boli na svadbe. Všetci pochádzajú z Hrabovca nad Laborcom.

"Atmosféra bola taká, že ľudia už pomaly spali a niektorí si sem-tam spievali. Nebola nijaká panika," opisuje Štefan.

Zver v ceste

Štefan je profesionálnym vodičom s 30-ročnou praxou. Tvrdí, že mu do cesty vbehla zver, preto zabrdzil a zastavil.

"Ale keby sme zostali stáť, nič sa nestane. Len ja som chcel trochu cúvnuť, lebo ľavé koleso bolo dole. A ako som cúval, vtedy autobus spadol," opisuje momenty vodič.

"Na mieste záchranári ošetrili ôsmich zranených, z toho troch museli previezť do nemocnice," uviedla prešovská krajská hovorkyňa Jana Migaľová.

Osem zranených

"Záchranári ošetrili osem ľahko zranených osôb, z toho tri ženy a päť mužov. Väčšinou išlo o ľahké povrchové poranenia," dodáva hovorca záchranárov Boris Chmel.

"Zadné okno sa rozbilo, aby ľudia mohli vyjsť von," dodáva Štefan.

Na mieste zasahovalo osem hasičov z Medzilaboriec a z Humenného. Niekoľkotonový autobus sa odťahovej službe podarilo dostať z priekopy po štyroch hodinách.

Pri Humennom havaroval autobus so svadobčanmi, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy