Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Vodič s 2,5 promile narazil do betónového mostíka, hasiči ho vystrihli
Zdielať na
Krimi

Vodič s 2,5 promile narazil do betónového mostíka, hasiči ho vystrihli

PALÍN / V obci Palín (okr. Michalovce) havaroval opitý vodič. Štyridsaťjedenročný vodič nafúkal viac ako dve promile. V úplne zdemolovanom aute zostal zakliesnený.

Vodič na rovnej ceste zišiel do priekopy. Zastavil ho až betónový mostík.Auto sa po náraze prevrátilo na strechu. Vodič sa z neho sám nedokázal dostať.

Vystrihli ho hasiči

Náhodou okolo prechádzali záchranári, ktorí mu pomohli. "Pred našim príchodom sa na mieste nachádzali záchranári, ktorí mu poskytli predlekársku prvú pomoc," uviedol veliteľ zásahu HaZZ Michalovce Peter Šimko. 

Zo zdemolovaného auta vodičovi pomohli dostať sa až hasiči. Bol zakliesnený za volantom. "Pomocou hydraulického náradia sme ho vyslobodili a odovzdali do starostlivosti rýchlej zdravotnej pomoci," dodal Šimko.

Podľa svedkov bol muž pri vedomí, ale nekomunikoval. S ľahkými zraneniami skončil v nemocnici. "Pacient mal iba povrchové poranenia, ktoré mu ošetrili ambulantne," uviedol hovorca siete nemocníc Svet zdravia Tomáš Kráľ.

"Bol v nevládnom stave, takže neviem. Všetko vnímal, ale asi nevládal dýchať," opísal situáciu svedok.

2,5 promile

Policajti dali vodičovi fúkať. "Vodič bol podrobený dychovej skúške s pozitívnym výsledkom viac ako 2,5 promile," uviedla hovorkyňa košickej krajskej polície Jana Mésarová.

Robert nakoniec vytriezvel v policajnej cele. Polícia ho obvinila z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Hrozí mu ročné väzenie.

Na mieste nehody bola reportérka Andrea Točená:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy