Zatiahnuté
11°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
V areáli škôlky našli obesenú mačku, podozriví sú tínedžeri
Zdielať na

V areáli škôlky našli obesenú mačku, podozriví sú tínedžeri

SNINA / Obyvateľov Sniny pobúril nález v areáli materskej školy. Deti tam našli obesenú mačku. Podozriví sú dvaja chlapci, ktorí sa priznali, že sa s túlavou mačkou hrali. Podľa nich sa na opasku ale obesila sama.

"Nemám slov na to, že také štrnásťročné deti môžu niečo také urobiť," hovorí obyvateľka Sniny. Uhynutú mačku našli deti na strome priamo v areáli materskej školy.

"Ja som sa zľakla. Nevedeli sme, čo máme robiť. Chceli sme volať políciu, ale jedna pani prišla a povedala, že kľud, ona zavolá," povedala školáčka.

"Polícia na mieste udalosť zdokumentovala. Ved je evidovaná ako podozrenie zo spáchania trestného činu týrania zvierat," uviedla prešovská krajská hovorkyňa polície Jana Migaľová.

Podozrivá partia chlapcov

Svedkovia uviedli, že v areáli materskej školy sa zvykne pohybovať partia asi 14-ročných chlapcov. "Hovoril, že nejaký jeho kamarát ju obesil. Žeby to urobil môj syn, to nie, tomu neverím," uviedla mama jedného z podozrivých chlapcov.

"Chcela ujsť, ale oni ju stále za hlavu držali a ťahali ju," hovorí školáčka. "Nejde o bežné správanie, ide o prejavy agresie. Ale dôležité je na to nereagovať tiež agresívne," hovorí psychologička Stanislava Takáčová.

"Povedal, že tam bol, že sa s tou mačkou hrali. Ale potom, keď sa to stalo, odišiel. Nebol tam, keď sa mačka obesila," hovorí rodinný známy jedného z chlapcov.

Trestné oznámenie

"Nesedí mi na tom postup polície. Ich povinnosťou bolo privolať orgán štátnej veterinárnej správy, ktorý by telo zvieraťa zaslal na pitvu," uviedla právnička Iveta Bžánová. Z nej bolo jasné, či zviera bolo utýrané alebo či išlo o samovoľné obesenie.

"Rozhorčilo ma to. Rozhodla som sa v tejto veci podniknúť určité kroky, podať trestné oznámenie na neznámeho páchateľa," dodala Bžánová.

Ak by sa preukázalo, že deti mačku skutočne utýrali, podľa psychologičky je potrebné odsúdiť takéto správanie, ale nie samotné dieťa. "Ak dieťa označíme, že je zlé, nemá motiváciu sa zmeniť. Prečo by som sa mal zmeniť a urobiť niečo dobré, keď aj tak odo mňa čakajú, že urobím niečo zlé," dodala psychologička.

Polícia okolnosti tejto udalosti preveruje a v zákonnej lehote o nej rozhodne.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy