Polojasno
17°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Z Holubyho chaty ukradli papagája, zlodeji skončili v putách
Zdielať na
Krimi

Z Holubyho chaty ukradli papagája, zlodeji skončili v putách

JAVORINA / Už niekoľko rokov je na Holubyho chate na slovensko-českých hraniciach maskotom exotický papagáj, ktorého ľudia zbožňujú. Dvaja zlodeji z Vrbového v ňom videli predajný artikel.

Papagáj Pedro je neodmysliteľnou atrakciou Holubyho chaty na vrchu Javorina už päť rokov. "Prišli dvaja chlapci, otvorili klietku, zobrali papagája," opisuje zamestnankyňa Patrícia Valentová.

"Dvaja muži odcudzili z neuzamknutej plechovej klietky exotického papagája Ara Ararauna," informuje hovorkyňa policajného zboru Elena Antalová.

Vrece s papagájom

"Začal skriekať, vydával zvuky, aké bežne nevydáva," tvrdí Valentová. Zamestnankyne ihneď volali pomoc. Na chatu vyrazili policajti zo Starej Turej. Zakrátko si všimli podozrivé auto, ktorého vodič nereagoval na výzvy k zastaveniu. Jeho spolujazdec následne vo veľkej rýchlosti vyhodil z okna vrece aj s papagájom. Pedro sa po dopade nezranil. Zlodeji ďaleko neušli a skončili v putách.

"Policajti unikajúce auto zastavili, páchateľov zadržali a vzápätí sa vrátili po vrece s papagájom," hovorí Antalová. Papagáj Pedro sa tak na radosť všetkých vrátil do svojej klietky. Za mrežami môžu skončiť aj dvaja zlodeji.

Za 700 eur

Policajt zo Starej Turej obvinil z prečinu krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva dvoch Vrbovčanov, a to 22-ročného Patrika a 29-ročného Miloša.

Mladíci z Vrbového chceli podľa našich zistení papagája predať za 700 eur. Jeho hodnota je pritom minimálne dvojnásobná. Pre ľudí z Holubyho chaty je ale vzťah k Pedrovi na nezaplatenie.

Tému spracoval redaktor Ľubomír Trautenberger:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy