Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Po zrážke s nákladiakom na zľadovatelej ceste zomrel Norbert
Zdielať na

Po zrážke s nákladiakom na zľadovatelej ceste zomrel Norbert

RADAVA / Klzká cesta potrápila vodičov v Nitrianskom kraji. Stala sa tam tragická dopravná nehoda, pri ktorej zomrel 34-ročný vodič z Farnej . Na ceste pri Radave (okres Nové Zámky) dostal šmyk a zrazil sa s nákladným autom.

Cesta pripomínala klzisko. Tridsaťštyriročný vodič dostal šmyk a nedokázal už nič urobiť. Vbehol pod oprotiidúce nákladné auto.

Vodič nákladného auta sa snažil brzdiť, zrážke nedokázal zabrániť. "Prešiel do protismeru, kde došlo k čelnej zrážke s nákladným vozidlom," uviedol znalec z odboru dopravy Gabriel Belobrad.

Vytrhlo motor

Autá zostali po náraze úplne zdemolované. Z osobného auta, ktoré riadil tridsaťštyriročný Norbert vytrhlo motor. "Vystrihli sme ho z vozidla a odovzdali do rúk záchranárom. Nedalo sa mu pomôcť," dodal Belobrad.

"Muž utrpel pri nehode utrpel vážne zranenia, ktorým na mieste podľahol," uviedol hovorca záchranárov Boris Chmel.

Pod nehodu sa mohli podpísať neupravené cesty. "Polícia viackrát pred nehodou upozorňovala správcu komunikácie, že cesta je zľadovatelá," uviedla policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.

Najskôr cesty I. triedy

Podľa cestárov ráno v priebehu 20 minút teplota klesla na mínus jeden stupeň. V správe majú 147 kilometrov ciest a  posýpacie vozidlá vyrazili v provom rade na cesty I. triedy.

Na úsek, kde sa stala tragédia sa  dostali až po nehode. "Podľa operačného plánu je dôležitosť sypania podľa dôležitosti. Trvá to s posýpaním a vrátením sa naspäť okolo 55 minút. Potom sme išli na cestu číslo 580," uviedol Valentín Gál z Regionálne správy ciest Nové Zámky.

"Doteraz neboli žiadne poľadovice a zrazu sa toto objavilo, otázka je právneho posúdenia, kto môže zato či mala byť posypaná, nemala byť posypaná. Otázke je či cestári mali šancu prísť,"
dodal znalec z odboru dopravy Gabriel Belobrad.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy