Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Pavol si sadol do auta so 4 promile v krvi, skončil v zábradlí
Zdielať na
Krimi

Pavol si sadol do auta so 4 promile v krvi, skončil v zábradlí

CÍFER / Štyri promile nafúkal 42-ročný vodič, ktorý havaroval v Cíferi neďaleko Trnavy. Za volant si sadol opitý popoludní. Spolu s ďalším vodičom, ktorého chytili v Trnave, skončil v policajnej cele.

Štyridsaťdvaročný Pavol najprv na parkovisku na Záhradnej ulici poškodil dve odstavené autá. Potom v jazde, aj napriek tomu, že bol značne opitý, pokračoval.

Na Trnavskej ulici nezvládol prejazd pravotočivou zákrutou. Prešiel do protismeru, zišiel z cesty, kde narazil do kovového zábradlia rodinných domoch.

Viac ako 4 promile

"Na oboch autách a zabradlí spôsobil vodič škodu približne 400 eur," informuje hovorkyňa policajného zboru Martina Kredatusová.

Privolaná policajná hliadka dala po nehode vodičovi fúkať. V dychu mal 1,94 miligramu, čo je v prepočte viac ako 4 promile. "Polícia vodiča obvinila z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," dodáva Kredatusová.

Zákaz šoférovať

Ďalšieho rekordéra chytili policajti z PMJ v Trnave na sídlisku Na Hlinách.  Hliadka PMJ videla ako 30-ročný Daniel cúval a náraznikom  narazil do ďalšieho auta. Potom sa svoje auto pokúšal odtlačiť späť na parkovacie miesto. Policajti mu dali fúkať a v dychu mal takmer 3 promile a aj zákaz viezť motorové vozidlá do roku 2020.

"Polícia muža obvinila z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a marenia výkonu úradného rozhodnutia," tvrdí hovorkyňa.

Obaja vodiči skončili v cele policajného zaistenia. Pavlovi hrozí ročné väzenie a 30-ročný Daniel môže ísť za mreže až na dva roky.

Pozrite si reportáž redaktorky Veroniky Hulíkovej:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy