Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Vlasta (71) ovinená z vraždy Evy (†82), bola milá a nekonfliktná, tvrdia susedia
Zdielať na

Vlasta (71) ovinená z vraždy Evy (†82), bola milá a nekonfliktná, tvrdia susedia

ŽILINA / Príbuzní i známi 71-ročnej Vlasty, ktorá podľa polície v liptovskej obci Potok zavraždila svoju bývalú svatku 82-ročnú Evu, veria v jej nevinu. Žena sa momentálne nachádza na psychiatrii a s nikým nekomunikuje.

Rodina i známi 71-ročnej Vlasty sú presvedčení o jej nevine. Doteraz nevedia pochopiť, prečo išla do susednej obce navštíviť bývalú svatku, s ktorou neudržiavala dlhé roky žiadne bližšie vzťahy.

"Ona nie je odsúdená, čiže stále by mala platiť nejaká presumpcia neviny. Mne sa tomu osobne veriť nechce, ja pani poznám od malička, dlhé, dlhé roky," hovorí starosta obce Bobrovník Ivan Ivanovský.

"Ona bola veľmi prajná a žeby bola agresívna, to nie," hovorí suseda.

Brutálna vražda

Podľa polície ale práve Vlasta zavraždila v rodinnom dome v obci Potok svoju bývalú svatku.

"Mala 24 tržno-zhmliaždených rán. Čo je veľmi surová a tríznivá smrť, tento útok prebiehal dlhší čas, stará pani zomrela na vykrvácanie," informovala žilinská policajná hovorkyňa Hana Brisudová.

"Násilného správania je schopný človek v akomkoľvek veku, či je to dieťa, dospelý, starší, tá agresivita v ňom niekde drieme a v určitých situáciách sa môže objaviť," vysvetľuje psychologička Katka Piačková.

Na psychiatrii

Pár dní po vražde hospitalizovali dôchodkyňu na psychiatrii, momentálne je v nemocnici pre obvinených a odsúdených v Trenčíne. Najdôležitejším dôkazom, ktorý ju podľa polície jednoznačne usvedčil, bola kvapka krvi nebohej na jej čižme.

Vlasta podľa príbuzných odmieta komunikovať, ako s rodinou, tak aj s vyšetrovateľmi.

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy