Zatiahnuté
17°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Dva pohreby, dvaja nebohí a jedna zámena. V rakvách ležali cudzí ľudia
Zdielať na
Krimi

Dva pohreby, dvaja nebohí a jedna zámena. V rakvách ležali cudzí ľudia

MICHALOVCE / Rodiny dvoch nebohých mužov z východného Slovenska sú v šoku. Krátko po pohrebe prišli na chybu, ktorej sa zrejme dopustili zamestnanci pohrebnej služby. Zamenili telá nebohých. Majiteľ pohrebníctva ľutuje, čo sa stalo a pozostalým chce nahradiť všetky škody.

Po pohrebe prišla rodina na to, že došlo k zámene nebohých. Pozostalí preto museli poslednú rozlúčku absolvovať ešte raz.

Dvaja Milanovia a takmer aj rovesníci zomreli v približne rovnakom čase. Pohreby mali naplánované deň po sebe.

"Museli byť tie osoby veľmi podobné, lebo my sme odovzdali nebohých dvom rodinám, ktorí si ich prevzali a nikto neprotestoval, že to nie je ich príbuzný," uviedol majiteľ pohrebníctva Milan Botka.

Pochovali nenzámeho

Prvá rozlúčka sa uskutočnia v obci Lastomír. Pozostalí si prevzali telesné pozostatky od pohrebnej služby v domnení, že ide o ich príbuzného. Dôstojne sa s ním rozlúčili, no o pár hodín odhalili chybu.

Na zámenu nebohých upozornila druhá rodina z obce Zemplínska Široká, ktorá si všimla, že v truhle neleží ich príbuzný.

"Keď nám ho doviezli, tak sme automaticky zistili, že to nie je on. Smrť zmení človeka, ale nie až tak, každý si spozná svojho," uviedla dcéra pochovaného muža Monika.

"Prišlo sa na to až podľa nejakého tetovania, ktoré jednému chýbalo," dodal Botka.

Výmena nebožtíkov

Deň po obrade museli preto vykopať hrob a rakvy vymeniť. "Ja ako dcéra som zažila taký šok, že to nikomu neprajem," hovorí poškodená Monika. Nasledovala posledná rozlúčka.

Jedna rodina si ju zopakovala, keďže prvýkrát pochovali cudzieho človeka. Druhí pozostalí pochovávali človeka, s ktorým sa už cudzí ľudia rozlúčili.

Omyl pohrebníctva

Omylu sa pravdepodobne dopustila pohrebná služba, ktorá ale prisľúbila, že pozostalých v najbližšej dobe odškodní. "Veľmi sa ospravedlňujeme a veľmi nás to mrzí. Skutočne prvýkrát sa nám také niečo stalo," dodáva Botka.

"Budeme sa im snažiť všetko refundovať, všetky škody nahradíme aj ich nejak odškodníme, ak s tým budú súhlasiť," uzavrel.

V pohrebnej službe pravdepodobne zamenili nebohých, pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy