Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vodič vletel s autom na bratislavský cintorín, škodu musí zaplatiť
Zdielať na

Vodič vletel s autom na bratislavský cintorín, škodu musí zaplatiť

BRATISLAVA / V Bratislavskej mestskej časti Devín vodič na rovnej ceste strhol volant a s autom vrazil do cintorína. Škodu bude musieť zaplatiť.

Dopravná nehoda sa stala na Muránskej ulici. Na rovnej ceste tu havaroval muž. Podľa informácií TV JOJ mu pri prejazde ulicou do cesty vbehnúť pes, tak strhol volant a s autom vrazil do plota cintorína.

Auto s vodičom skončilo prevrátené na boku. Náraz bol taký silný, že zničil plot a stĺp elektrického vedenia. Tvárnice z plota poškodili dva hroby.

Alkohol nezistili

Šofér bol vo vozidle sám. Do príchodu hasičov vyšiel z auta po vlastných.

Airbagy a to, že bol pripútaný, mu zachránilo život. "Mal povrchové poranenie spodnej, pravej končatiny, ktoré mu bolo ošetrené hasičskou záchranou službou," informoval veliteľ zásahu Marián Krnáč.

Šofér pred jazdou nepil. "Vykonanou dychovou skúškou alkohol u vodiča zistený nebol," potvrdila bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Miháliková.

Vysoká škoda

Havarované vozidlo malo po nehode zničenú nápravu a zostalo nepojazdné. Jeho oprava ale nebude to jediné, čo vinník nehody bude musieť zaplatiť.

"Celková škoda spôsobená dopravnou nehodou bola predbežne vyčíslená na 9050 eur. Vodičovi bola na mieste uložená bloková pokuta,"
informovala Miháliková.

Ako vinník nehody je muž povinný škodu zaplatiť. "Vinník dopravnej nehody je povinný zaplatiť aj škodu, ktorá v súvislosti s touto dopravnou nehodou vznikla," potvrdil právnik Milan Ficek. 

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy