Skoro jasno
22°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Osadníci z Krížovej Vsi sa potulujú po skládke, pália tam káble
Zdielať na
Krimi

Osadníci z Krížovej Vsi sa potulujú po skládke, pália tam káble

SPIŠSKÁ BELÁ / Mestskí policajti v Spišskej Belej (okr. Kežmarok) riešia kuriózny a zatiaľ neriešiteľný problém. Na mestskú skládku odpadu chodia osadníci z blízkej obce, nemajú tam čo robiť. V blízkosti smetiska pália káble a dokonca útočia aj na personál.

"Zbierame meď. Musíme, málo dostávame," povedal jeden z obyvateľov neďalekej osady.

Kovy, drevo, papier

"Vstupujú nám na skládku odpadu nelegálne osoby. Prehľadávajú odpad a hľadajú farebné kovy, papiere a drevo," uviedol náčelník Mestskej polície v Spišskej Belej Ján Majerčák. 

Zabrániť vstupu cudzím ľuďom na smetisko je nemožné. Keď opravia plot, v priebehu niekoľkých hodín sú v ňom diery. Na niektorých miestach dokonca zmizla časť plota.

Pália káble

Osadníci z Krížovej Vsi, ktorí chodia na smetisko najčastejšie tvrdia, že s poškodením plota nič nemajú.

Osadníci nielen zbierajú odpadky a ničia plot ale aj pália káble, aby sa dostali k drôtom. "Neuvedomujú si to, že keď začne horieť teleso takejto skládky, tak je to pre hasičov problém na niekoľko dní. Je to veľmi nebezpečné," tvrdí Ján Sleboda z Mestskej polície v Spišskej Belej. 

Hneď ako mestskí policajti zo skládky odišli, osadníci sa vrátili. Jeden z nich dokonca bol priamo za autom, ktoré vysypávalo smeti. "Je to ako tovar, keď príde do obchodu. Čakajú na to," uviedol Sleboda.

Na skládke v Spišskej Belej nakrúcala reportérka Zuzana Pojedincová:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy