Jasno
22°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Vážna nehoda pri Tornali. Mladé ženy skončili s autom v priekope
Zdielať na
Krimi

Vážna nehoda pri Tornali. Mladé ženy skončili s autom v priekope

TORNAĽA / Pri obci Tornaľa havarovali dve mladé ženy. S autom skončili v priekope a hlavami prerazili čelné sklo. Ženy sa policajtom nechceli priznať, ktorá sedela za volantom.

V aute sedeli dvadsaťpäťročná Nikoleta a o rok mladšia Miriam. Obidve ženy z okresu Rožňava s vážnymi zraneniami prevážali záchranári do rimavskosobotskej nemocnice.

"Pri jednej z nich sa nedali vylúčiť vážne vnútorné poranenia, navyše mala otras mozgu. Druhá pacientka utrpela zlomeninu stehennej kosti, ľavého ramena a tiež otras mozgu. Obe boli v šoku," informovala hovorkyňa záchrannej skupiny Falck Alena Lacyková Krčová. 

Nezvládli zákrutu

Dve mladé ženy sa podľa informácií TV JOJ vracali ráno z diskotéky domov. Prešli asi iba štyri kilometre. Vodička v obci Stárňa nezvládla prejazd miernou zákrutou a bez brzdenia vletela do priekopy.

"Počuli sme veľký náraz. Prišli sme pomáhať, vyberať ich," opisuje svedok.

Ten videl, že vo vnútri zdemolovaného auta sedia dve osoby, sám im ale pomôcť nevedel. Za krátko na miesto dorazili hasiči z Tornale.

Dolámané ženy sa im podarilo vytiahnuť a odovzdali ich záchranárom. Jedna z nich podľa našich informácií upadala do bezvedomia.

"Zásah komplikovalo to, že vozidlo sa nachádzalo na streche v priekope a osoby bolo potrebné dostať von cez čelné sklo. Bolo rozbité, takže príslušníci ho len vyklonili, a tým sme si sprístupnili cestu do vozidla,"
vysvetlil veliteľ zásahu Ján Jasenka. 

Kto šoféroval?

Policajti budú teraz zisťovať prečo auto zišlo mimo na takmer rovnej ceste. Polícia najskôr zisťovala, ktorá zo žien šoférovala.

"Polícia vyšetruje aj to, ktorá z účastníčok nehody viedla vozidlo. Obidvom bola na zistenie alkoholu odobratá krv," potvrdila banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Ani jedna zo žien spočiatku nepriznala, že sedela zo volantom. Policajtom sa ale počas dňa podarilo zistiť, že šoférovala 25-ročná Nikoleta.

Začali trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví. Ako predbežnú príčinu určili nedostatočné venovanie sa vedeniu motorového vozidla.

Pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy