Jasno
15°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
V humenskej osade Podskalka zaútočili na Milana psy
Zdielať na

V humenskej osade Podskalka zaútočili na Milana psy

PODSKALKA / Psov je tam viac ako ľudí - takto miestni opisujú situáciu v humenskej osade Podskalka. Svorka túlavých psov tam zaútočila na 56-ročného muža. Ten tvrdí, že keby na jeho mieste bolo dieťa, možno by ho hladné psy dohrýzli na smrť.

"Keby som sa nebol bránil, tak ma zabijú. A keby zaútočili na dieťa, tak nie že ho pohryzú, ale celého ho zjedia," tvrdí obyvateľ osady Milan Grundza. Išlo totiž o túlavé a poriadne vyhladované psy.

Po útoku skončil Milan najprv na chirurgii, potom na infekčnom. Túlavé psy nie sú očkované. Za takýto útok nie je koho potrestať. "V prvom rade mu musíme dokázať, že ten pes je jeho," hovorí majiteľ záchytnej stanice Igor Tomko.

Odchyt raz do mesiaca

Odchyt psov robia na Podskalke minimálne raz do mesiaca. Ani to nestačí. "Keď sa tadiaľ prejdete, je tam viac psov, ako ľudí," hovorí Grudnza.

Miestni hovoria o patovej situácii a kritizujú vo vlastných radoch. S príchodom odchytovej služby psov jednoducho niet. "Keď prídu, všetci poschovávajú psov," tvrdí Grundza.

Riešenie pokutou

"Si poschovávajú psy, a potom ich nemôžeme odchytiť. Náš dosah končí na verejnom priestranstve.  Agresívne jedince cez deň držia zatvorené, púšťajú ich pred večerom na noc," tvrdí Tomko.

Miestni hovoria, že situáciu s neúmerným množstovm psov treba riešiť radikálne. Sami navrhujú pokuty. "Treba už konečne raz a navždy robiť poriadok. Keď nechce dať psa, nech zaplatí pokutu sto eur a on si rozmyslí," navrhuje Grundza.

Na mieste bola redaktorka Jana Veľasová:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy