Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Pojednávanie vraždy pri Troch vežiach posunuli, prekladateľka si pomýlila súdy
Zdielať na

Pojednávanie vraždy pri Troch vežiach posunuli, prekladateľka si pomýlila súdy

BRATISLAVA / Štyri roky stará vražda z bratislavských Troch veží ožila v utorok ráno na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku. Pojednávanie s obžalovaným Albáncom Jetonom sa ale ráno náhle skončilo a odročili ho na popoludnie.

Obžalovaný Albánec Jeton  podľa vyšetrovateľov pripravil v roku 2011 27 ročného krajana Vigana o život pred bratislavskom komplexe Tri veže.

Muža priviezla eskorta v putách z väzby, svoju obhajobu plánoval postaviť na sebaobrane.

Prekladateľka do albánskeho jazyka si ale pomýlila pojednávacie miestnosti a namiesto do Pezinka, išla na súd do Banskej Bystrice.

Sudca preto preložil pojednávanie na trinástu hodinu.

Bál sa

Jeton následne vo výpovedi vyhlásil, že sa s Viganom poznali od roku 2006. Ich vzťahy sa neskôr, okolo roku 2010 zhoršili a Vigan sa obžalovanému začal vyhrážať, že ublíži jeho príbuzným. "Bol to nepredvídateľný človek," povedal Jeton na adresu zavraždeného.

Preto si podľa vlastných slov zaobstaral zbraň. "Bál som sa, že ma zabije," uviedol. V deň streľby sa stretli pri bratislavskom komplexe Tri veže.

Podľa obžalovaného na neho zavraždený vytiahol zbraň. "Kričal som na neho po albánsky, aby to nerobil," povedal s tým, že následne vytiahol zbraň aj on a na viac si nepamätá.

Pojednávanie bude pokračovať v stredu výpoveďami svedkov.

Pozrite si reportáž o kauze:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy