Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Kamionista zrazil 9-ročného chlapca, zasahoval vrtuľník
Zdielať na
Krimi

Kamionista zrazil 9-ročného chlapca, zasahoval vrtuľník

HANUŠOVCE NAD TOPĽOU / Deväťročného chlapca zrazil poľský kamionista na hlavnom ťahu v Hanušovciach nad Topľou. Školák si pri zrážke s nákladiakom vážne poranil hlavu. Vrtuľníkom ho vo vážnom stave transportovali do košickej nemocnice.

K zrážke došlo na priechode pre chodcov. Chlapec so školským batohom na chrbte sa pravdepodobne vracal domov zo školy. "Ľudia stáli a on, ten chlapec, vyskočil priamo," opisuje šofér kamiónu.

Školáka podľa slov svedkov po zrážke odhodilo a nehybne ležal na zemi. Mal poranenú hlavu a krvácal. S okoloidúcimi, ktorí mu pribehli na pomoc, vraj ani nerozprával.

Alkohol nepožil

"Deväťročný chlapec bol vo vážnom stave s poruchou vedomia a s úrazom hlavy transportovaný do košickej nemocnice," informuje hovorca OS ZZS Boris Chmel.

"Ja som prechádzal cez priechod a on sa rozbehol a buchol do mňa z boku," dodáva šofér kamionu. "U vodiča bola prítomnosť alkoholu vylúčená dychovou skúškou. Miera zavinenia účastníkov bude predmetom vyšetrovania," informuje hovorkyňa policajného zboru Jana Migaľová.

Pomohol by priechod

Úsek je podľa miestnych veľmi nebezpečný. Najmä pre deti. Už dávnejšie sa medzi miestnymi povráva, že v tak hustej premávke by pomohlo na priechode pre chodcov signalizačné zariadenie.

Na mieste bola redaktorka Daniela Jureková:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy