Skoro jasno
15°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Po zrážke kamióna s vlakom skončil kolos mimo trate
Zdielať na

Po zrážke kamióna s vlakom skončil kolos mimo trate

HUMENNÉ / Kamión sa zrazil s vlakom. Stodvadsaťtonový kolos sa po nehode dostal mimo trate. Desiatka mužov tak musela vlak znova dostať na koľajnice. Turecký vodič medzičasom vypovedal na polícii. Z oddelenia odchádzal s dvoma obvineniami.

Dostať stodvadsaťtonový vlak naspäť na koľajnice dalo zabrať aj železničiarom. Muži museli použiť špeciálne zdvíhacie zariadenia.

Skončil v depe

Nakoľajením vlaku sa práca železničiarov neskončila. "Bolo potrebné skontrolovať železničnú infraštruktúru, zvŕšok, spodok, ako i zariadenie priecestného zariadenia, či je všetko v poriadku a či doprava môže pokračovať," ozrejmuje hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky Martina Pavlíková.

Vlak odtiahli železničiari do depa. Vrak kamióna skončil po zrážke na poli. "Nevidel svetelné označenie," uviedol turecký šofér Atila, ktorý vodiča kamióna poznal.

Dvestotisícová škoda

Turek podľa predbežných odhadov spôsobil škodu za asi dvestotisíc eur. Kým železničiari pracovali, on v sprievode tlmočníka vypovedal na polícii. Z oddelenia odchádzal s dvoma obvineniami.

"Humenský vyšetrovateľ obvinil vodiča kamióna z prečinu všeobecného ohrozenia a z prečinu poškodzovania a ohrozenia verejnoprospešného zariadenia," uviedol prešovský krajský hovorca Daniel Džobanik.

Kamión sa zrazil s vlakom, kolos skončil mimo trate, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy