Jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Medzinárodne hľadaného Slováka vydali z Mexika, už je vo väzení
Zdielať na
Krimi

Medzinárodne hľadaného Slováka vydali z Mexika, už je vo väzení

BRATISLAVA / Ďalšieho medzinárodne hľadaného Slováka vydali na Slovensko. Romana Csonku odsúdili za miliónový podvod s diaľničnými známkami. Na úteku bol viac ako sedem rokov.

Rodáka z Liptovského Mikuláša zadržali ešte začiatkom januára v Mexiku. Na Romana Csonku bol vydaný medzinárodný zatýkací rozkaz, ktorý vydal Krajský súd v Nitre ešte v roku 2013. 

Tridsať miliónov korún

Csonka bol odsúdený na 6 rokov a 6 mesiacov pre trestný čin podvodu, pretože prevzal vyše 80 tisíc kusov diaľničných známok, ktoré mal dodať na distribučné miesta, no namiesto doručenia ich predal.

Ministerstvu dopravy, pôšt a telekomunikácií tak spôsobil škodu za takmer 30 miliónov vtedajších korún.

"Po vydaní medzinárodného zatýkacieho rozkazu Národná ústredňa Interpol Bratislava v spolupráci s Odborom cieľového pátrania Úradu kriminálnej polície Prezídia Policajného zboru vykonala rozsiahle úkony za účelom lokalizácie hľadanej osoby," uviedol hovorca policajného prezídia Martin Wäldl.

Dane a poistné

Zatykač na Csonku vydali ešte v roku 2008, o päť rokov neskôr začal po Slovákovi pátrať Interpol.

Csonku v roku 2004 odsúdili aj za neodvedenie dane a poistného. Ide o historicky prvého Slováka, ktorého eskortovali z Mexika. Následne putoval do bratislavského väzenia.

Roman Csonka je už na Slovensku, pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy