Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Na diaľnici havaroval záchranár s viac ako dvoma promile v krvi
Zdielať na

Na diaľnici havaroval záchranár s viac ako dvoma promile v krvi

RUŽOMBEROK / Vodič, ktorý krátko popoludní havaroval na diaľnici medzi Liptovským Mikulášom a Ružomberkom, mal v dychu viac ako dve promile. V takomto stave si trúfal prejsť ďalších 300 kilometrov - namierené mal totiž až do Bratislavy. Podľa ľudí, ktorí sa s ním rozprávali, išlo o lekára – záchranára.

Dopravná nehoda sa stala krátko pred 13. hodinou. Osobné auto zišlo mimo cesty za odpočívadlom Dechtáre v smere na Ružomberok.  Chevrolet prerazil oplotenie vedľa diaľnice, prešiel niekoľko metrov až napokon zastavil v kanáli.

Veľkú ranu počuli aj zamestnanci povodia Váhu, ktorí majú svoje pracovisko na neďalekom brehu Liptovskej Mary. "Utekali sme tam, že čo sa robí a ľudia už volali pohotovosť, čo tu boli a my sme mu podali pohár vody a ja som išiel zobrať stoličku, aby si sadol," opisuje svedok nehody František.

Pôvodom z Ukrajiny

V aute bol len vodič, 39-ročný Popradčan Ivan, pôvodom z Ukrajiny. "Povedal, že je doktor, ale mal taký hlas, no neviem či to bol Ukrajinec alebo čo a povedal, že ide do Bratislavy. V šoku bol, držal si bok aj chrbát a fajčil jednu od druhej," opisuje svedok.

Policajti zakrátko zistili, že stres z nehody nebol jediným dôvodom jeho očividnej nervozity. "Vodičovi policajti namerali 2,10 promile," informuje hovorkyňa policajného zboru Jana Balogová.

Stíhaniu sa nevyhne

Aby sa vylúčili vnútorné zranenia, previezli záchranári vodiča do nemocnice. Trestnému stíhaniu sa určite nevyhne.

Na mieste bola redaktorka Veronika Daubnerová:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy