Oblačno
14°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
V kaplnke na východe niekto úmyselne podpálil sochu Panny Márie
Zdielať na

V kaplnke na východe niekto úmyselne podpálil sochu Panny Márie

MEDZILABORCE / Sochu Panny Márie v kaplnke v obci Volica (okr. Medzilaborce) niekto podpálil. Ľudia hovoria, že človek, ktorý to urobil, by sa mal teraz na zhorenisku modliť na kolenách. Miestni ale nezaháľajú. Už by tam radi mali novú sochu. Pomôcť chcú všetci.

Podozrenie dedinčanov obce Volica sa potvrdilo. Vyzerá to tak, že kaplnku so sochou Panny Márie skutočne niekto podpálil. "Ten, čo to urobil, nech sa tam chodí modliť na kolenách, lebo to je chudák, úbožiak," hovorí jedna z obyvateliek.

Miestni si všimli, že nič iné v okolí kaplnky zhorené nie je. Všetci tiež potvrdili, že ani sviečky v kaplnke nikto nepoužíval.

"Najpravdepodobnejšou príčinou požiaru je úmyselné zapálenie," potvrdzuje vyšetrovateľ príčin požiarov Gabriel Porvazník.

Osobný spor?

O kaplnku sa dlhé roky starala rodina Jána Gergeľa. V dedine sa objavili aj dohady o tom, že páchateľ mohol mať niečo proti nim.

"Proti pánovi Gergeľovi keď niekto niečo mal, mohol mu to prísť povedať. Varianty sú rôzne. My sme na dedine, nie v meste," myslí si jedna z obyvateliek obce.

Stavajú novú

Voličanov ale zničená kaplnka spojila. Už teraz rozmýšľajú, ako bude vyzerať nová, ktorú chcú postaviť na rovnakom mieste.

"Nech je drevená, ale pritom musí byť ohrada železná a väčšia a na to kladku, nech sa ľudia iba pozerajú. Lebo teraz tam boli vzácne sochy a obrazy," vysvetľuje obyvateľka.

Podieľať sa chcú všetci. "Prispejeme, aby sa kaplnka postavila. Budeme brigádovať, aj na aktivačné, aby ss dalo postaviť niečo nové," hovorí obyvateľka.

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy