Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
V prípade zakopaného dieťaťa nie je nikto obvinený. Čaká sa na výsledky pitvy
Zdielať na
Krimi

V prípade zakopaného dieťaťa nie je nikto obvinený. Čaká sa na výsledky pitvy

SOĽ / V obci Soľ na východnom Slovensku pokračuje vyšetrovanie hororového prípadu novorodenca zakopaného v predzáhradke rodinného domu. Policajti už potvrdili, že telíčko patrilo dievčatku. Jeho presný vek ale zatiaľ nepoznajú a rovnako ani okolnosti, za akých zomrelo.

Ešte v piatok bolo na ulici v obci Soľ množstvo policajtov. Opáskovali takmer celú ulicu. V sobotu bolo už v celej dedine mimoriadne ticho. Akoby sa to ani nikdy nestalo, že práve v tejto tichej a pokojnej dedine za plotom jedného z rodinných domov našli pod zemou zakopané malé dieťa.

Dievčatko, o ktorom ani susedia nevedeli, že prišlo na svet. Ja som zostala prekvapená, pozerám, že pásky. "Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci vraždy novonarodeného dieťaťa matkou. Zatiaľ nebolo vznesené obvinenie žiadnej konkrétnej osobe," informuje hovorkyňa policajného zboru Jana Migaľová.

V rozvodovom konaní

"Ja neverím, že by ona zabila, možno sa narodilo mŕtve," tvrdia obyvatelia obce. 

Tridsaťdvaročná žena to podľa slov miestnych v živote nemala ľahké. No o jej tri deti vraj bolo vždy dobre postarané. Napriek tomu, že bola na ne v poslednej dobe sama. Manžel už dlhší čas žije v zahraničí. Podľa susedov sú v rozvodovom konaní.

Bez zadržania

"Matka dieťaťa bola ku skutku vypočutá. Zadržaná nebola žiadna osoba," tvrdí Migaľová.

Či sa dievčatko narodilo živé a za akých okolností ho pochovali, to polícia stále zisťuje. Viac odpovedí do vyšetrovania zrejme prinesú až výsledky pitvy nebohého bábätka.

Téme sa venuje redaktorka Daniela Jureková:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy