Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
V prípade Matúška (†6), ktorého privalil strom, obvinili štyroch ľudí
Zdielať na

V prípade Matúška (†6), ktorého privalil strom, obvinili štyroch ľudí

BRATISLAVA / V prípade Matúška, ktorého privalil strom, polícia obvinila štyroch ľudí. Nešťastie sa stalo v januári v areáli spojenej školy Sv. Františka z Assisi na Karloveskej ulici v Bratislave.

Deti sa hrali na ihrisku, keď sa  pod nánosom vrstvy mokrého a ťažkého snehu vyvrátil strom a pri páde zavalil šesťročného Matúša. Chlapec utrpel zranenia, ktoré boli nezlučiteľné so životom.

Celkovo vyšetrovateľ policajného zboru obvinil štyri osoby.

"Z prečinu usmrtenia obvinil 58 ročnú Martu a 53 ročnú Vieru, ktoré v čase obeda dostatočným spôsobom nezabezpečili dozor nad žiakmi prvého ročníka základnej školy pri pobyte vonku v priestoroch školského dvora na ihrisku areálu školy," informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Miháliková.

Všeobecné ohrozenie

Obvineniu čelí aj 47 ročný Ján a 51 ročný Peter, a to z prečinu všeobecného ohrozenia."Štyridsaťsedemročný Ján z Bratislavy nevykonal opatrenia na zabezpečenie toho, aby sa žiaci nezdržiavali na miestach, kde im hrozí nebezpečenstvo zranenia  a 51 ročný Peter z Bratislavy za nedôsledné udržiavanie drevinového porastu," dodala Miháliková.

V prípade preukázania viny im hrozí dvoj až päťročný trest.

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy