Zatiahnuté
18°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Vodič (39) na Prístavnom moste narazil do zvodidiel, nafúkal 3 promile
Zdielať na
Krimi

Vodič (39) na Prístavnom moste narazil do zvodidiel, nafúkal 3 promile

BRATISLAVA / Vodič s tromi promile alkoholu v krvi si to uháňal po diaľnici. Na konci prístavného mosta v Bratislave však havaroval. Ďalší muž, ktorý sedel v aute, skončil v nemocnici.

Vodič osobného auta narazil na diaľnici v Bratislave do zábran na okraji vozovky. Podľa informácií televízie JOJ bol opitý. Policajti 39-ročnému vodičovi pri dychovej skúške namerali v prepočte približne 3 promile.

"Podľa doterajšieho vyšetrovania vodič vozidla sa v uvedenom úseku plne nevenoval vedeniu motorového vozidla a situácií v cestnej premávke, následkom čoho narazil prednou časťou vozidla do tlmiča nárazu," uviedla hovorkyňa Krajskej polície Bratislava Tatiana Kurucová.

Kto šoféroval

S vodičom bol v aute aj ďalší muž. Údajne sa najskôr nevedeli ani dohodnúť kto z nich šoféroval. Pri nehode utrpeli ľahšie zranenia. Privolaní záchranári jedného z mužov odviezli na ošetrenie do nemocnice.

"44-ročný muž utrpel pri nehode zlomeninu ramennej kosti, bol pri vedomí a záchranári ho po prvotnom ošetrení transportovali do Univerzitnej nemocnice na Antolskej ulici v Bratislave,"
uviedol hovorca Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Boris Chmel.

Väzenie

Vinník nehody je zodpovedný aj za škodu na špeciálnom zariadení na diaľnici. Poškodil totiž takzvaný tlmič nárazov so špeciálnymi vzduchovými vakmi. Okrem toho ho čakajú aj problémy pre šoférovanie pod vplyvom alkoholu

"Policajti muža  obmedzili na osobnej slobode a eskortovali na príslušné policajné oddelenie,"
dodala policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová. Po vytriezvení ho neminie obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za čo ho sudca môže poslať do väzenia na jeden rok.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy