Zatiahnuté
17°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Dvojitý meter na taxikárov vo Zvolene: Poctiví platia, iní nemusia
Zdielať na
Krimi

Dvojitý meter na taxikárov vo Zvolene: Poctiví platia, iní nemusia

ZVOLEN / Taxikár zo Zvolena sa v meste snaží podnikať poctivo. Za parkovanie svojich áut platí tisícky eur mestu, ktoré podľa neho zodpovedných taxikárov diskriminuje.

Zvolenskí taxikári tvrdia, že mesto má dvojaký meter. Doplácajú naň práve tí poctiví.

Parkovanie za tisíce

Zdenka stoja parkovacie miesta tisícky eur ročne, nepoctiví sa platbám vyhýbajú. Keď na situáciu poukázal, našiel si poškodené auto a tiež reklamnú tabuľu. Páchateľa sa nájsť nepodarilo.

"V podstate nám rozstrieľali jedno auto z taxislužby a vyhrážali sa nám. Je to nakreslená lebka, je tam deväť dier a v podstate je tam napísaný odkaz, guľka pre mňa zdarma," hovorí taxikár Zdenko.

Priestupok proti majetku

"Polícia vo Zvolene túto vec objasňuje ako priestupok proti majetku," uviedla banskobystrická hovorkyňa Mária Faltániová.

Súčasťou zmluvy s mestom je nariadenie o tom, že taxikár nesmie parkovať inde len na svojom mieste. Tí, čo vydražené miesto nemajú, parkujú kdekoľvek. "Pri poslednej kontrole zmizli hodiny pred ňou všetky taxíky vo Zvolene. Ostali sme tu dve taxislužby," hovorí Zdenko.

Problém s pokutami

Mesto o probléme vie. Parkovanie kontrolu mestská polícia, ktorá priznáva, že s vymáhaním pokút je veľký problém.

"Problémom je znenie súčasne platného všeobecne-záväzného nariadenia mesta, pretože sankcie nie sú dôkladne vymožiteľné," ozrejmuje hovorca mesta Zvolen Marek Svatuška.

Mesto podľa hovorcu pracuje na nových pravidlách, ktoré majú súčasný problém odstrániť. "Mlyny melú síce pomaly, ale isto. Verím tomu, že sa to dá do poriadku a že naozaj nebude vo Zvolene dvojitý meter," dúfa taxikár.

Mesto Zvolen má dvojitý meter na taxislužby, pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy