Skoro jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Polícia zadržala za posledné dni na našom území 89 utečencov
Zdielať na
Krimi

Polícia zadržala za posledné dni na našom území 89 utečencov

BRATISLAVA / Počas posledných troch dní slovenskí policajti zadržali na našich hraniciach 89 cudzincov. Medzi nimi bolo 16 detí. Vyšetrovateľka národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácií už za prevádzačstvo obvinila muža z Indie.

Obvinený muž mal podľa polície umožniť prekročenie štátnej hranice Maďarska a Slovenska dvom ľuďom z Indie. Oboch, a to 23 a 25 ročných ilegálnych migrantov, chcel previezť cez našu krajinu do susedného Rakúska. 

Teraz mu hrozí päťročné väzenie.

Vrátili ich späť

Cudzinci, ktorých policajti zadržali začiatkom tohto týždňa boli zo Sýrie, Iraku, Afganistanu, Sudánu, Indie, z Pobrežia Slonoviny, z Guinei, Haiti, Bangladéša a Burkiny Faso.

Podľa polície sa všetci ilegálni migranti vráti späť do krajín, z ktorých na Slovensko prišli.

Kontrolujú rýchliky

Len počas uplynulého víkendu zadržali v medzinárodných rýchlikoch, prechádzajúcich cez naše územie z Maďarska 67 cudzincov. Preto prijal Úrad hraničnej a cudzineckej polície opatrenia týkajúce sa kontroly osôb na našom území.

Cudzinecká polícia tak preveruje medzinárodné vlaky smerujúce z Budapešti do Nemecka. Traja skončili v Nových Zámkov, putovali do Nemecka. Išlo o obyvateľov Pobrežia Slonoviny, Bangladéša a Burkina Faso.

Dvaja z nich mali aj batožinu, jeden cestoval len s igelitkou. Všetci traja boli prevezení na oddelenie cudzineckej polície, kde ich vypočujú.

V Nových Zámkoch muselo z rýchliku vystúpiť aj viac ako 20 migrantov zo Sýrie a Iraku. "Sme tu omylom," povedali. Aj oni cestovali do Nemecka.

Pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy