Zatiahnuté, dážď
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Dráma pri Svidníku. Býk napadol muža, zasahoval i vrtuľník
Zdielať na
Krimi

Dráma pri Svidníku. Býk napadol muža, zasahoval i vrtuľník

SVIDNÍK / Pri obci Kobylnice v okrese Svidník napadol šesťdesiatročného pastiera dobytka býk. Zviera spôsobilo mužovi ťažké poranenia. Vrtuľníkom ho museli previezť do prešovskej nemocnice.

Dospelý býk znenazdajky napadol svojho pastiera. Útok videl aj mužov kolega. Podľa informácií TV JOJ okamžite utekal kamaráta ratovať a privolal pomoc.

Na farme boli z udalosti všetci zaskočení, pretože pastiera ako jediného tento býk počúval. "Jediný mohol k nemu chodiť bez problémov. Kŕmil ho, počúval iba jeho. O to viac som prekvapený," potvrdzuje predseda farmy  Pavel Paľa.

Príčina neznáma

Na farme si myslia, že útok mohol byť spôsobený aj tým, že niektoré kravy sú v ruji a práve to mohlo v statnom býkovi vyvolať agresívne správanie.

"Pohybovali sa tam práve kravy alebo jalovice, ktoré boli práve v ruji a nepostrehol situáciu, takže mohlo aj z toho dôvodu k tomu dôjsť," myslí si Paľa.

Viac ako pol tony vážiaci býk pastiera ťažko zranil. "Muž utrpel pri napadnutí viaceré poranenia v oblasti hrudníka, drieku a panvy. Bol pri vedomí a letecky ho záchranári previezli do prešovskej nemocnice," informoval hovorca záchrannej zdravotnej služby Boris Chmel.

Ublíženie na zdraví

Prípad už rieši aj polícia. "Okolnosti tejto udalosti sú predmetom ďalšieho vyšetrovania. Poverený príslušník policajného zboru v Giraltovciach začal v tomto prípade trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví," potvrdila prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

Pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy