Jasno
19°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Obyvatelia Nemšovej žijú v strachu. Neznámy muž strieľa po ľuďoch
Zdielať na

Obyvatelia Nemšovej žijú v strachu. Neznámy muž strieľa po ľuďoch

NEMŠOVÁ / V Nemšovej vyčíňa neznámy strelec. Na mušku si už vzal štyroch ľudí. Jedného muža trafil len pár centimetrov od oka. Náboj mu museli vyberať v nemocnici. Strelec strieľa z terasy rodinného domu, ktorý stojí oproti baru. Podľa miestnych chce, aby podnik zatvorili.

Ján sa vracal z baru domov. Len čo vyšiel von, ozvali sa výstrely. "Urobili sme si potrebu a zrazu začal strieľať. Najskôr dvakrát do trávy a potom som ja zakričal. Trafil ma," hovorí postrelený muž.

Páchateľ podľa svedkov strieľal z terasy rodinného domu. "Vôbec neupozornil a začal," pokračuje Ján.

Celú záležitosť už rieši polícia. "Doposiaľ nezistený páchateľ vystrelil na poškodeného zo vzduchovej pištole doposiaľ nezistenej značky," potvrdila trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová.

Podobný incident sa ale nestal prvýkrát. "Bolo to už asi štyrikrát, čo po známych strieľal," tvrdí majiteľ baru Andrej Gabriš.

Ján skončil v nemocnici. Guľka mu len tesne minula oko. Museli ho operovať.

Ublíženie na zdraví

Majiteľ baru si myslí, že strelec má vzduchovku špeciálne upravenú. "So vzduchovkou niekomu prestreliť líce, je dosť," hovorí.

"Nemšovskí policajti začali trestné stíhanie vo veci prečinu výtržníctvo a vo veci ublíženie na zdraví," informovala Antalová.

Strach o život

Podľa informácií, ktoré TV JOJ poskytli miestni, muž, ktorý býva v dome oproti baru, napáda zákazníkov často. Podľa nich chce, aby podnik zavreli.

"Mám obavy. Nie je to príjemné, keď vás niekto stále kameruje, mám tri malé deti a bojím sa, aby mi z detí nespravil mrzáka," hovorí Gabriš.

Ľudia žujúci v okolí sa boja o život. "Bojíme sa. Nikto nevie, čo sa stane. Niektorí hovoria, že si kúpia nepriestrelné vesty," dodáva majiteľ baru.

"V prípade, ak bude preukázaná vina konkrétnej osobe, tejto hrozí trest odňatia slobody až na tri roky," informovala policajná hovorkyňa. 

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy