Zatiahnuté
21°
Bratislava
Galina
3.5.2024
V jednej z prešovských firiem pre vysoké horúčavy kolabovali zamestnanci
Zdielať na
Krimi

V jednej z prešovských firiem pre vysoké horúčavy kolabovali zamestnanci

PREŠOV / Dve ženy previezli do nemocnice. Ďalšiu desiatku ľudí ošetrovali záchranári priamo vo firme. Po nástupe popoludňajšej zmeny a ďalších kolapsoch, prevádzku zastavili. Prípad prešetruje aj inšpektorát práce.

Podľa zamestnancov vládnu v prešovskej firme neznesiteľné horúčavy. Niekoľkí ľudia skolabovali počas pracovnej doby. "Strašné, tu už osemkrát bola záchranka, ľudia odpadávajú," tvrdí zamestnankyňa firmy.

"Dopoludnia tam boli dve ambulancie ZZS, ošetrili 8 osôb," informuje Jozef Minár z operačného strediska. "Táto situácia, ktorá vznikla je len dočasná, nakoľko v našej spoločnosti prebiehala rekonštrukcia svetlíkov," povedala Alena Sasková, ktorá je poverená zastupovaním spoločnosti.

Viac ako 35 stupňov

Teploty sa podľa niektorých zamestnancov vyšplhali aj na viac ako 35 stupňov. Vo výrobnej hale, kde sála teplo zo strojov, sa podľa nich už niekoľko dní ani nedajú otvoriť okná.

"Vymenili okná za plastové, nedajú sa otvoriť, nejde tam klimatizácia," hovorí zamestnanec firmy. "V tomto prípade by mala teplota končiť na teplote 27 stupňov vzhľadom na prácu, ktorú vykonávajú," tvrdí hovorkyňa inšpektorátu práce Katarína Timková.

Pokuta

"Nedalo sa tam dýchať v práci, vypnutá klimatizácia už tretí týždeň," dodáva zamestnanec firmy. "Pitný režim bol dodržaný a takisto aj bezpečnostné podmienky, viac sa nebudem vyjadrovať," dodáva Sasková. 

"Ak zistíme nedostatky, sme oprávnení uložiť aj pokutu," dodáva Timková.

Téme sa venuje redaktorka Daniela Jureková:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy