Polojasno
18°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Opitý muž prežil pád zo 7. poschodia
Zdielať na

Opitý muž prežil pád zo 7. poschodia

RUŽOMBEROK / O poriadny rozruch sa v v Ružomberku postaral 67-ročný dôchodca. Keďže bytovku, v ktorej býva práve rekonštruujú, chýba na balkónoch zábradlie. Dôchodca značne potúžený alkoholom si aj napriek tomu išiel na balkón zapáliť cigaretu. Stratil rovnováhu a spadol.

Marián, napriek varovaniu svojej manželky vyšiel na balkón. "Len som počula buchot a hneď na to volali tí chlapci, čo tu robia, že padol človek, volajte záchranku, no ja som nevedela, že to je môj manžel," opisuje manželka Viera. 

Dôchodca padal zo siedmeho poschodia, na ktorom býva, o poschodie nižšie, kde ho zastavilo lešenie. Buchot počul sused  a okamžite vybehol, aby nevládnemu mužovi pomohol.

Zlomená lopatka

Do príchodu záchranárov a hasičov na ňom takto sedel, aby ho udržal v bezpečnej vzdialenosti od okraja lešenia.

"Záchranári ošetrili muža, ktorý spadol z balkóna. Mal povrchové poranenie predlaktia a bol pri vedomí. Záchranári ho ošetrili a aby sa vylúčili prípadné vnútorné poranenia, bol muž prevezený do zdravotníckeho zariadenia," informuje hovorkyňa záchrannej služby Alena Lacyková-Krčová.

Zistili, že má zlomenú lopatku, no keďže operáciu odmietol, prepustili ho do domáceho liečenia. Stačilo málo a jeho cigaretka na balkóne, ho mohla stáť život.

Na miesto incidentu sa bola pozrieť redaktorka Veronika Daubnerová:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy