Oblačno
23°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Tragédia pri Rimavskej Sobote. Mladý vodič zmietol cyklistku (†35)
Zdielať na
Krimi

Tragédia pri Rimavskej Sobote. Mladý vodič zmietol cyklistku (†35)

RIMAVSKÁ SOBOTA / Tragédia sa stala pri obci Rimavské Brezovo. Tridsaťpäťročnú cyklistku tu zmietol z cesty mladý vodič. Ten tvrdí, že sa vyhýbal lesnej zveri a dostal šmyk. Vec už vyšetruje polícia.

Na mieste nehody bola totálna spúšť. Zdemolované auto v priekope a v ňom uväznení ľudia.

V kríkoch, pár metrov od auta, našli záchranári aj bezvládne telo ženy. Jediný, kto z nehody vyviazol iba so škrabancami bez vážnejších zranení, bol 29 ročný vodič, ktorý nešťastie spôsobil.

"V aute sa nachádzali tri zranené osoby, ktoré sme vystrihli," informoval veliteľ zásahu Jaroslav Piater.

"Boli sme na dverách a tie boli zohnuté.  Ja som vykopol okno a vyšiel von," hovorí vodič auta.

Päťdesiatdeväťročných manželov a 64 ročného muža dostali hasiči cez strechu, ktorú museli odstrihnúť. Dvaja z nich majú ťažké zranenia, jeden ľahké.

Osudná vychádzka

Silný náraz sa stal osudným pre nič netušiacu Janku, ktorá tadiaľ prechádzala na bicykli. Mladá žena vážnym zraneniam na mieste podľahla. "Videl som, že sme niečo nabrali a keď som vyšiel z auta, uvidel som bicykel," opisuje vodič.

Hasičom ale svedkovia tvrdili, že cyklistky boli minimálne dve. V kríkoch teda hľadali ďalšiu zranenú osobu. Druhou cyklistkou bola 16 ročná neter zrazenej ženy, ktorá bola rýchlejšia a v čase nehody bola už o stovky metrov ďalej.

Dôvodom, prečo vodič náhle strhol volant do protismeru, bola podľa jeho slov lesná zver. "Z cesty vyskočila srna a ja som strhol volant. Dostali sme šmyk a už som videl len to, že sme sa prevracali," hovorí šofér.

Brat nebohej Janky má na to ale iný názor. "Lesná zver na obed v žiadnom prípade. Bol to alkohol, drogy, nešťastná náhoda alebo rýchla jazda," myslí si.

Príčina neznáma

Zistiť, čo bolo príčinou tejto tragédie, bude úlohou vyšetrovateľa a znalca. Jediné, čo sa zatiaľ potvrdilo je, že 29 ročný vodič Marek pred jazdou alkohol nepil.

"Alkohol u vodiča pri dychovej skúške nezistili. Začali sme trestné stíhanie pre prečin usmrtenie a prečin ublíženie na zdraví. S vodičom stále prebiehajú procesné úkony," potvrdila banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Pozrite si reportáž z miesta tragédie:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy