Skoro jasno
16°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Inšpekcia odhalila nedostatky v obchode, kde hranoly zavalili Jakubka (†3)
Zdielať na

Inšpekcia odhalila nedostatky v obchode, kde hranoly zavalili Jakubka (†3)

ŽILINA / Inšpektori práce odhalili nedostatky v žilinskom obchodnom centre, kde v nedeľu zabili drevené hranoly malého chlapca. Nejde o prvé pochybenie. Centrum už pred pár rokmi dostalo za zistené nedostatky pokutu.

Tragický úraz v obchodnom centre vyšetruje polícia. "Na prípade vyšetrovateľ pracuje, zhromažďuje dôkazy vykonáva procesné úkony," potvrdila žilinská policajná hovorkyňa Janka Balogová.

Matku trojročného Jakubka, ktorá bola očitým svedkom tragédie zatiaľ vyšetrovatelia vypočuť nemohli, a to pre jej zlý psychický stav.

Prípadom sa zaoberá aj  inšpektorát práce, ten ale príčinu smrteľného úrazu nezisťuje. "Vykonávame tam inšpekciu práce, či neboli porušené bezpečnostné predpisy vo vzťahu k zamestnancom," potvrdil hlavný inšpektor Rudolf Kubica.

Hranoly, ktoré smrteľne zranili trojročného Jakubka, totiž mohli spadnúť aj na zamestnancov spoločnosti.

Našli nedostatky

"Podľa predbežných informácií od našich inšpektorov boli zistené nejaké nedostatky," informoval Kubica.

Hlavný inšpektor ich ale zatiaľ konkretizovať nechcel. Presne pred dvoma rokmi obchodné centrum dostalo pokutu 1300 eur za 23 zistených nedostatkov. Polícia k prípadu prizve aj ústav súdneho inžinierstva znalci už vedia, na čo sa zamerajú.

"Určite na systém, aký tam bol pri skladovaní a ukladaní materiálu vo výške," povedal vedúci technického odboru ústav súdneho inžinierstva Ján Podhorský.

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy