Oblačno
14°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Vodič (19) zrazil sestry (10,7). Pred osadníkmi ho chránila polícia
Zdielať na

Vodič (19) zrazil sestry (10,7). Pred osadníkmi ho chránila polícia

KOZÁROVCE / Devätnásťročný vodič zrazil v obci Kozárovce (okres Levice) dve dievčatá. Angelika (10) a Sandra (7) vbehli rovno pod kolesá auta. Vodič tvrdí, že nič nevedel urobiť. Sestry skončili v nemocnici, na mieste nehody zasahoval vrtuľník.

Dievčatá sa boli za dedinou osviežiť v Hrone, tam ich zrazilo auto. "Nešli sa kúpať, len tváre umyť, lebo bolo teplo," hovorí príbuzná.

Sestry sa držali za ruky a prebiehali na druhú stranu cesty. Vodič ich spozoroval v poslednej chvíli. Dievčatá spanikárili a vbehli mu rovno pod kolesá.

"Vodič aj napriek brzdeniu nedokázal zrážke s chodkyňami zabrániť," uviedla hovorkyňa nitrianskych krajských policajtov Renáta Čuháková.

Boj o život

Sedemročnú Sandru nabral vodič na kapotu. Keďže sa držala s Angelikou stále za ruku, auto zachytilo obe deti. Po náraze dievčatá dopadli na kraj cesty.

Na mieste zasahoval aj vrtuľník, ktorý Sandru previezol do nemocnice v Banskej Bystrici. "U pacientky bol diagnostikovaný opuch mozgu, sériová zlomenina rebier, kontúzia pečene, zlomenina panvovej kosti a zlomenina stehnovej kosti," vymenoval početné zranenia dievčaťa námestník Detskej fakultnej nemocnice v Banskej Bystrici Oliver Petrík.

Staršia Angelika sa zranila podľa polície len ľahko. Sandra je v umelom spánku na prístrojoch, lekári bojujú o jej život. "Aktuálne sa dievčatko nachádza v kritickom stave," dodal Petrík.

Vodič chránili policajti

Sestry bývajú v neďalekej osade. Podľa ľudí z dediny vodiča pred príbuznými museli chrániť policajti. Podľa informácií TV JOJ bolo len otázkou času, kedy sa niečo podobné stane.

Deti na inkriminovanom mieste prebiehajú cez cestu často. "Ak nechajú rodičia deti bez dozoru na takejto frekventovanej ceste, tak je to absolútne nezvládnutie rodiča," myslí si starosta Kozároviec Jozef Majer.

Pozrite si priložené video:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy