Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Róberta Okoličányho obvinili z machinácií pri verejnom obstarávaní
Zdielať na
Krimi

Róberta Okoličányho obvinili z machinácií pri verejnom obstarávaní

BRATISLAVA / Z obmedzovania osobnej slobody a z machinácií pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe obvinil vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry šesť osôb, medzi nimi aj Róberta Okoličányho označovaného za bosa zločineckej skupiny a jeho syna.

Podľa polície členovia organizovanej skupiny zmarili minulotýždňovú verejnú dražbu nehnuteľností s asi šesťmiliónovou trhovou hodnotou, ktoré sa nachádzajú na Starej Prešovskej ceste v Košiciach.

"František G., Patrik K., Filip O., Lukáš I. a Jakub M. sa na pokyn Róberta Okoličányho postavili pred vchody do budovy, kde sa dražba konala a účastníkov odstrkávali a vyhrážkami im bránili dostať sa dnu. Obvineným v prípade dokázania viny hrozí trest na tri až sedem rokov," povedal Martin Wäldl z tlačového oddelenia komunikácie a prevencie. 

"Sme vo štvrtok krátko popoludní dali okresnému súdu návrh na vzatie troch obvinených do väzby. Dôvody väzby sme vyvodili tak, že je obava z toho, že budú pokračovať v trestnej činnosti," informuje hovorca krajskej prokuratúry Milan Filičko.

Plánovaná akcia

Róberta Okoličányho spolu so synom zadržali v utorok príslušníci NAKA. Podľa informácií televízie JOJ išlo o vopred plánovanú akciu. Kriminalisti hneď ráno zadržali dvoch mužov a popoludní ďalších troch.

Pozrite si video zo zásahu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy