Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Muž spadol zo stožiara vysokého napätia, bol na mieste mŕtvy
Zdielať na

Muž spadol zo stožiara vysokého napätia, bol na mieste mŕtvy

BLATNICA / Zo stožiara vysokého napätia vo štvrtok v Blatnici spadol jeden zo zamestnancov, ktorý opravoval poruchu na vedení. Stožiar číslo 158 sa mu stal osudným. Na miesto privolali záchranársky vrtuľník, no pomôcť mu už nedokázali.

Dvaja chlapi vraj kontrolovali stožiar vysokého napätia keď jeden z nich náhle spadol.  Vladov kolega sa už len bezmocne prizeral na to, ako jeho kamarát padá z výšky asi 20 metrov.

"Záchranári sa po príchode na miesto ešte snažili zraneného muža niekoľko desiatok minút oživovať, no žiaľ neúspešne," informuje hovorca OS ZZS Boris Chmel.

Poranil si hlavu

Vlado si podľa informácií televízie JOJ poranil pri páde hlavu, zrejme o matice na spodnej časti stožiaru. Na mieste zasahovali aj leteckí záchranári. "Po prílete vrtuľníka v resuscitačných postupoch pokračoval aj lekár leteckých záchranárov, 42-ročný muž žiaľ zraneniam podľahol, utrpel ťažké poranenia nezlúčiteľné zo životom," telefonuje hovorkyňa ARTE Poprad Zuzana Turočeková.

Vlado pochádzal z Turian a mal dvoch dospievajúcich synov. Ako presne k pádu s tragickými následkami došlo bude zisťovať aj inšpektorát práce a aj vedenie spoločnosti pre ktorú Vlado pracoval.

Na mieste bola redaktorka Andrea Lukoničová:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy