Zatiahnuté
19°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Pri vypúšťaní hrádze našli igelitku, bola plná streliva a nábojov
Zdielať na

Pri vypúšťaní hrádze našli igelitku, bola plná streliva a nábojov

HUMENNÉ / Vodohospodári v Humennom museli pre ryby vypustiť hať. Tam, kde voda zostala, sa vytvorili vhodné miesta na neresenie. V rieke sa ale našla i igelitka s nebezpečným obsahom.

Je čas neresenia a preto miestni rybári trvali na tom, aby sa hať vypustila. "Humenčania sú na to zvyknutí," pritakáva miestny.

"Hať sme začali vypúšťať na základe požiadavky miestnej organizácie Slovenského rybárskeho zväzu v Humennom, a to kvôli nerušenému a plynulému ťahu rýb na ich neresiská," dodal hovorca Slovenského vodohospodárskeho podniku Ľuboš Krno.

Tam ryby vypúšťajú do vody vajíčka. Na ich kladenie vyhľadávajú strategické miesta. "Vyhľadávajú kamenisté dná, bystrú vodu a brody," uviedol rybár Štefan Ščambora.

Strelivá a náboje

Pri brehu Laborca sa ale objavila igelitka s nebezpečným obsahom. "V nej sú strelivá a náboje," prezradil obsah Ščambora.

"Pri obhliadke sa našlo 123 kusov nábojov rôzneho druhu a kalibru, 3 kusy rôznych druhov hlavní strelných zbraní, najmenej 2 uzávery strelných zbraní a 6 kusov kovových súčiastok," ozrejmila prešovská krajská hovorkyňa Jana Migaľová.

Nájdené časti zbraní boli zaslané na expertízne skúmanie. Polícia začala trestné stíhanie pre zločin nedovolené ozbrojovanie a obchodovanie so zbraňami.

Pri vypúšťaní hate sa našla igelitka s nábojmi, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy