Jasno
14°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Mladí na cintoríne popíjajú a ničia hroby, tvrdia Humenčania
Zdielať na

Mladí na cintoríne popíjajú a ničia hroby, tvrdia Humenčania

HUMENNÉ / Humenčania sa sťažujú na zničené hroby na mestskom cintoríne. Mladí tam podľa ich slov chodia po nociach popíjať a takto posilnení potom vyvádzajú.

"Neboja sa ani boha, to je hrozná doba dnes. Už ani k mŕtvym nemajú úctu," hovorí jeden z Humenčanov.

"Pod rúškom noci sa v tejto spoločnosti dá robiť všetko," súhlasí druhý. "Súčasná mládež je agresívna," dopĺňa ich ďalší.

Na cintoríne v Humennom by podľa pozostalých vietor nemohol napáchať také škody, aké tam sú. "Žulu by vietor neodniesol," hovorí jeden  z nešťastných pozostalých

"To musel spraviť opitý alebo zdrogovaný človek, lebo normálny toto neurobí, jedine, že by to bol satanista," myslia si Humenčania.

Na mestskom cintoríne je takmer 5 600 hrobov. Na mnohých hroboch sú zničené vázy a náhrobné kamene. "Musel tu niekto s niečím búchať a skákať po hroboch, s kameňmi alebo kladivom. Je to katastrofa," myslí si jeden z obyvateľov mesta. 

Miesto na zábavu

Polícia už vec rieši, výška škody ale zatiaľ nie je známa.

Podľa Humenčanov by výtržníkov mohol odradiť kamerový systém. "Sedia tam, popíjajú a potom sa v noci zabávajú," vysvetľuje priznal ďalší z Humenčanov.

Dva roky väzenia

Polícia zatiaľ páchateľov nemá, no ak sa ich podarí dolapiť, v prípade dokázania viny im hrozí až dvojročné väzenie.

"Polícia začala trestné stíhanie pre prečin hanobenia miesta posledného odpočinku," informoval prešovský policajný hovorca Daniel Džobanik.

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy