Jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Chaos okolo zásahu v Uherskom Brode. Konala polícia správne?
Zdielať na

Chaos okolo zásahu v Uherskom Brode. Konala polícia správne?

UHERSKÝ BROD / Zásah v českom Uherskom Brode vyvoláva aj týždeň po masakri otázky, či policajti postupovali správne a či zasiahli včas. Zásahová jednotka vtrhla do reštaurácie až dve hodiny potom, ako sa o streľbe dozvedela.

Policajti sa o streľbe dozvedeli krátko po pol jednej. Z reštaurácie sa ozvala druhá streľba. Do reštaurácie ale zásahová jednotka vtrhla až krátko pred pol treťou poobede.

Policajti odvolaní

Okamžite sa začali objavovať polemiky o tom, či to nebolo neskoro. Hovorca zlínskych policajtov pre denník Mladá Fronta Dnes potvrdil, že miestni policajti zasiahnuť chceli, boli odvolaní.

"V momente, keď bolo na mieste šesť miestnych policajtov, išli štyria z nich do reštaurácie," uviedol hovorca polície Pavel Benedikt Stránský.

"Boli vyrozumení, že začína vyjednávanie, že páchateľ drží rukojemníkov. Preto bol zákrok prerušený a dali sme prednosť vyjednávaniu pred zákrokom, ktorý mohol ohroziť osoby, o ktorých prepustení sme s páchateľom vyjednávali," dodal Stránský.

Pozrite si priloženú reportáž:

Polícia neinformuje

Česká polícia dočasne neinformuje o vyšetrovaní hromadnej vraždy. "Žiadne aktuálne informácie k vyšetrovaniu nebudeme podávať," uviedol Stránský.

Masaker v Uherskom Brode sa stal v utorok, 24. februára. Šesťdesiatdvaročný muž vošiel do reštaurácie, kde obedovalo veľa ľudí. Bez varovania začal strieľať, zabil osem ľudí.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy