Zatiahnuté
18°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Výrub stromov nad mestom je podozrivý, tvrdia miestni
Zdielať na
Krimi

Výrub stromov nad mestom je podozrivý, tvrdia miestni

VRANOV NAD TOPĽOU / Vo vranovskej mestskej časti Vinice sa už niekoľko dní pre výrub stromov obracia ťažká technika. Likvidácia v lesíku nad mestom sa ale nepozdáva niektorým vlastníkom pozemkov. Upozornili na to úrady. Prípadom sa už zaoberá policajný vyšetrovateľ.

Výrub krovín iniciovali samotní obyvatelia Vranova. Chceli sa zbaviť diviakov, ktorí sa zdržiavali v kríkoch. Že to pilčíci zoberú vážne, nečakali. 

"Asi nikto z nás nečakal, že tu bude holorub," priznáva jeden z obyvateľov. 

Do štyridsať centimetrov

Spolu s rôznym krovím mohlo spoločenstvo pasienkov vyrúbať aj stromy. No len tie, ktorých obvod nie je väčší ako 40 centimetrov. Mnohé z vyrúbaných stromov mali ale obvod väčší ako stanovený priemer. 

"Mesto Vranov nad Topľou nevydalo súhlasné stanovisko na výrub stromov s obvodom väčším ako 40 centimetrov, tieto stromy mali byť predmetom ďalšieho konania," dodala Eva Fedorňáková, hovorkyňa mestkého úradu vo Vranove nad Topľou.

"Polícia v súvislosti s týmto prípadom prijala trestné oznámenie pre podozrenie z porušovania ochrany rastlín a živočíchov," uviedla Jana Migaľová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.

Pri výrube stromov vo Vranove nad Topľou zoťali i také, čo nemali:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy