Jasno
18°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Polícia vtrhla do bytu v Komárne, zhabala fľaše s Adolfom Hitlerom
Zdielať na

Polícia vtrhla do bytu v Komárne, zhabala fľaše s Adolfom Hitlerom

KOMÁRNO / Polícia vtrhla do bytu Róberta Dobiho v Komárne pre podozrenie z ukrývania materiálov propagujúcich extrémizmus. Zaistila dve fľaše s podobizňou Adolfa Hitlera. Majiteľ bytu je presvedčený, že domová prehliadka bola protiprávna, fľaše s podobizňou Hitlera sú podľa neho bežne dostupné.

Polícia vtrhla do bytu v Komárne o šiestej ráno pre podozrenie, že syn majiteľa, Róbert (24), tam ukrýva materiály propagujúce extrémizmus.

"Otvoril som dvere. Bolo tam veľa ľudí a obrovský chlap mi ukázal papier s oznámením o domovej prehliadke. Najskôr som si myslel, že je to vtip," opisuje majiteľ bytu Róbert Dobi.

Polícia v byte prezrela len obývačku a izbu mladého muža. "Bola vykonaná domová prehliadka, pri ktorej boli zaistené vecné stopy, ktoré budú podrobené expertíze," informovala nitrianska krajská policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.

"Zaistili vínovú a pivovú fľašu s podobizňou Adolfa Hitlera, kúpené v obchode," hovorí majiteľ bytu. "Fľaše som dostal od bývalej priateľky ako dar," hovorí Róbert mladší.

Majiteľ bytu podozreniu polície nerozumie. Rovnaké fľaše sa podľa neho dajú kúpiť na v internetovom obchode. "Stoja 6,10 eur a môže si ich hocikto objednať," tvrdí.

Pomsta i útok

V izbe mladého muža polícia zaistila aj granát RG 4. "Policajt chytil granát do ruky a hrkajúc s ním odišiel z izby. Ak predpokladal, že je granát ostrý, prečo nezavolal pyrotechnika?" pýta sa majiteľ bytu. "Je to nefunkčný granát. Mal som aj doklad o tom, že je znehodnotený," vysvetľuje Róbert mladší.

Majiteľ bytu si myslí, že dôvodom prehliadky môže byť nepriamy útok na jeho osobu. Syn je zas presvedčený, že ide o pomstu bývalého priateľa jeho aktuálnej priateľky. "Je policajt a nerozišli sa v dobrom. Vyhrážal sa a takto sa mi chce pomstiť," tvrdí Róbert mladší. 

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy