Polojasno
15°
Bratislava
Zina
21.5.2024
V osade Družstevná pri Hornáde zrazil Poliak dve deti
Zdielať na
Krimi

V osade Družstevná pri Hornáde zrazil Poliak dve deti

DRUŽSTEVNÁ PRI HORNÁDE / V pondelok podvečer došlo v miestnej osade v obci Družstevná pri Hornáde k vážnej nehode. Devätnásťročný Poliak, ktorý do osady pravidelne vozil zemiaky a cigarety, pri cúvaní zrazil dvoch chlapcov. Obaja utrpeli veľmi vážne zranenia. Vodič skončil v cele.

Vodič chlapcom nielenže neposkytol prvú pomoc, z miesta nehody chcel dokonca ujsť. Jedenásťročný Kevin sa spolu s o rok mladším kamarátom Júliusom hrali na ceste. Poliak do osady priviezol na čierno tovar a keď sa vracal, pri cúvaní si deti vôbec nevšimol.

"Predáva tu zemiaky a cigarety, načierno. Naši chlapci sa hrali na takej motorke a on cúval a rovno do našich detí udrel," hovorí Kevinova matka.

Prešiel po nich dvakrát

To, že chlapci ležia pod dodávkou si všimol až Júliusov brat, ktorý šoféra upozornil. Podľa chlapca po deťoch prešiel dokonca dvakrát. Keď si uvedomil, čo spôsobil, snažil sa rodičov chlapcov podplatiť, len aby nevolali políciu.

"On sa veľmi zle zachoval, chcel ujsť, potom ho cigáni nepustili, zastavili auto, kričali, by neodišiel," tvrdí Kevinova matka.

Podľa miestnych obyvateľov sa snažil ujsť. Policajti ho však zadržali a skončil v cele. Chlapci sú v nemocnici. Kevin má vážne zranenú nohu a Július dokonca zlomenú panvu.

"V prípade dokázania viny mu za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov," informuje hovorca policajného zboru Alexander Szabó.

Na mieste bola redaktorka Janette Rákošová:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy