Skoro jasno
13°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Paralympionik Hutka trest od súdu nedostal, stopku mu dala polícia
Zdielať na

Paralympionik Hutka trest od súdu nedostal, stopku mu dala polícia

HUMENNÉ / Paralympionik Július Hutka, ktorý šoféroval pod vplyvom alkoholu, zostane bez trestu. Hoci mal podmienku za riadenie pod vplyvom, podľa súdu sa v skúšobnej dobe osvedčil.

Slovenský paralympionik Július Hutka šoféroval pred dvomi mesiacmi pod vplyvom alkoholu. Nafúkal vtedy takmer 2,5 promile.

Problém s alkoholom za volantom mal aj pred tromi rokmi. V roku 2012 dostal zákaz šoférovania na 16 mesiacov a dvojročnú skúšobnú dobu.

V skúšobnej dobe sa osvedčil

Podľa súdu dostal okrem iného aj zákaz činnosť na 16 mesiacov a dvojročnú skúšobnú dobu. Za to posledné šoférovanie pod vplyvom alkoholu trest nedostane. "Okresný súd Humenné uznesením vyslovil, že odsúdený sa v skúšobnej dobe osvedčil," uviedol hovorca krajského súdu v Prešove Michal Drimák.

Hutka by si napriek decembrovému vyčíňaniu opäť mohol sadnú za volant. O zákaz šoférovania sa ale postarala polícia. "Momentálne má zadržaný vodičský preukaz, nakoľko v čase zadržania vodičského preukazu viedol motorové vozidlo," uviedla hovorkyňa prešovských krajských policajtov Jana Migaľová. 

Paralympionik Július Hutka počas slávnostného sľubu účastníkov paralympijských hier v Pekingu 2008:

SITA

Ľudia sa ho boja

Podľa Hutkovho bývalého trénera, paraolympionik stavia na tom, že sa ho ľudia boja. "Mal by som obavu, že v stave opitosti niekde niekomu v krčme dá tisíc eur, aby niekoho napadol. Je to vážna hrozba z jeho strany," myslí si Dušan Dědeček.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy