Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Pri nehode zahynul lekár i šofér sanitky, na vine je vodička
Zdielať na

Pri nehode zahynul lekár i šofér sanitky, na vine je vodička

BANSKÁ BYSTRICA / Na okresnom súde v Banskej Bystrici padol verdikt v prípade nehody sanitky spred štyroch rokov, pri ktorej zahynuli lekár a vodič sanitky. Podľa obžaloby im nedala prednosť vodička auta, ktoré vychádzalo z vedľajšej cesty.

Okresný súd v Banskej Bystrici rozhodol o vine vodičky auta. Tá nedala prednosť sanitke, ktorá išla po hlavnej ceste.

Za usmrtenie dvoch ľudí dostala ročný podmienečný trest a štvorročný zákaz šoférovania. "Vnímam to ako primerané a spravodlivé," vyhlásil prokurátor Pavel Keller.

Príbuzní o rozsudku hovoria ako o zlomovom momente, na ktorý čakali štyri roky. "Je to zvrat, ale nie som absolútne spokojný," priznáva otec vodiča sanitky. Spokojná s verdiktom nie je ani priateľka zosnulého lekára. "Cítim sa nanič, stratila som dôveru," hovorí Oľga Majerová.

Na štvrtýkrát

Predchádzajúce tri rozsudky krajský súd zrušil. Až po štvrtýkrát súd uznal vodičku za vinnú. Vodič autobusu, do ktorého sanitka po kolízii s autom narazila, nechýbal ani na jednom pojednávaní. Doteraz jazdí na rovnakej linke.

Vodička na súde síce povedala, že ju mrzí čo sa stalo, no vinu necíti. "Mrzí ma z ľudského hľadiska, že si neuzná vinu. Nech teda pokojne spáva, ak to vie," hovorí priateľka lekára.

Nepríjemné spomienky trápia aj záchranára Martina, ktorý ako jediný v sanitke prežil. Doteraz má trvalé následky, pre ktoré sa už na miesto záchranára vrátiť nemohol.

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy