Jasno
13°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Slováka, ktorý spôsobil poplach v Bruseli, môžu obviniť z terorizmu
Zdielať na

Slováka, ktorý spôsobil poplach v Bruseli, môžu obviniť z terorizmu

BRATISLAVA/BRUSEL / Slovák, ktorý motorovou pílou ohrozoval europarlament, je stále vo väzení. Ešte sa nerozhodlo, čo s ním bude. Nie je vylúčené, že do prípadu bude musieť vstúpiť psychiater, ktorý posúdi jeho psychický stav.

Podľa ministra vnútra Roberta Kaliňáka ale Slovák teroristom nie je. Slovenská polícia podľa neho nemá ani informácie, že by muž v minulosti mal v domovine problémy so zákonom.

"Na vedomého a organizovaného teroristu vyzerá len ťažko. Na Slovensku nebol legálnym držiteľom zbrane," povedal Kaliňák.

Dodal ale, že posúdenie prípadu bude na belgických úradoch. Predmetom vyšetrovania muža bude podľa Kaliňáka aj jeho zdravotný stav.

Päťsto ľudí z troch budov

Slovák v pondelok ráno spôsobil evakuáciu asi päťsto ľudí z troch budov europarlamentu, keď sa pokúšal dostať dnu a dožadoval sa stretnutia s predsedom.

Motorová píla a strelná zbraň

Policajti muža zadržali a pred prehliadkou jeho automobilu nechali z bezpečnostných dôvodov vyprázdniť blízke budovy europarlamentu.

Pyrotechnici výbušniny nenašli, objavili ale bližšie neurčenú strelnú zbraň a motorovú pílu.

Štátne zastupiteľstvo muža následne obvinilo pre hrozbu atentátom, nedovolenému ozbrojovaniu a držaniu strelnej zbrane bez povolenia.

Muž pochádza zo stredného Slovenska, kde má priateľku a malú dcéru.

Pozrite si reportáž Samuela Migaľa priamo z Bruselu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy