Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Začal sa súd s policajtom, ktorý mal zaviniť smrť vojaka
Zdielať na

Začal sa súd s policajtom, ktorý mal zaviniť smrť vojaka

TREBIŠOV / V Trebišove sa v utorok začal súdny proces s policajtom, ktorý údajne zavinil smrť štyridsaťročného profesionálneho vojaka Ivana Koliščáka. Zomrel po incidente v jednom miestnom bare pri zatýkaní mužmi zákona. Na vlastné oči to videli aj otec a brat nebohého.

Prípad sa na súd dostal takmer dva roky po smrti profesionálneho vojaka. Obžalovaným je iba jediný zo zasahujúcich policajtov.

"Čo robili ostatní? Tak minimálne participujú a mali upozorniť kolegu, že je zákrok neprimeraný," myslí si advokát poškodených.

Pred súd postupne predstúpili predvolaní svedkovia z radov rodiny, polície a personálu zariadenia. Ich výpovede sa líšili najmä v spôsobe policajného zákroku.

Všetci museli detailne opísať kto, akým spôsobom a kde sa veterána z Afganistanu dotýkal. Samotný obžalovaný sa k jednotlivým tvrdeniam vôbec nevyjadroval a pred súdom využil svoje právo nevypovedať.

Na začiatku iba vyhlásil, že sa necíti byť vinný. Súdny proces bude aj naďalej pokračovať. Ďalšie pojednávanie je naplánované už na tento štvrtok.

Pozrite si reportáž:

Najčítanejšie správy