Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Na mieste, kde privalil Matúša (†6) strom, horia sviečky
Zdielať na

Na mieste, kde privalil Matúša (†6) strom, horia sviečky

BRATISLAVA / Smrť šesťročného Matúša, na ktorého v piatok spadol strom, už vyšetruje polícia. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci usmrtenia. Na mieste, kde strom chlapca zavalil, sa nachádzajú sviečky, kvety aj hračky

Na mieste piatkovej tragédie, kde strom zavalil v piatok popoludní šesťročného Matúša, ľudia zapaľujú sviečky a nosia kvety či hračky.

"Keď som to počula, celý čas som plakala," uviedla bývalá učiteľka školy.

Na škole veje čierna zástava. V neďalekom kostole bude v utorok ráno za Matúša svätá omša.

Chlapca zavalil strom v piatok predpoludním. Snehová kalamita komplikovala jeho prevoz do nemocnice. V sobotu nakoniec zraneniam podľahol.

Drevo skúmala odborníčka

Na mieste nešťastia bola aj znalkyňa, ktorá sa špecializuje na zdravotný stav drevín. V mieste rozkonárenia stromu našla poškodenie. "Drevo je rozložené mäkkou hnilobou. Vidieť aj poškodenú drevnú časť," uviedla Juhásová.

Hniloba stromu siahala v jeho vnútri do výšky 70 až 90 centimetrov. Korene boli spráchnivené. Podľa znalkyne sa škola o strom starala. Bol pravidelne ošetrovaný a odľahčovaný od konárov.

Aj napriek týmto opatreniam sa strom zvalil pod ťarchou snehu. "Okolnosti za akých k tragickej udalosti prišlo, ako aj miera zodpovednosti budú predmetom ďalšieho vyšetrovania a znaleckého dokazovania," uviedla hovorkyňa bratislavskej krajskej polície Karina Považanová.

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy