Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Polícia objavila vo fľašiach pravdepodobne ľudské plody
Zdielať na

Polícia objavila vo fľašiach pravdepodobne ľudské plody

VARŠAVA / Poľská protidrogová jednotka objavila pri prehliadke domu pravdepodobne tri ľudské plody vo fľašiach. Dom mala v prenájme tridsaťjedenročná žena.

Bežná protidrogová akcia sa pre policajtov z poľského mesta Rawicz zmenila na vyšetrovanie oveľa závažnejšieho trestného činu.

Našli totiž niekoľko nádob, v ktorých boli ľudské plody v rôznych fázach vývinu. Zaistený materiál odoslali na analýzu, aby sa potvrdilo, či ide o deti.

Podľa všetkého boli plody v nádobách uložené niekoľko rokov. Policajti pritom v byte hľadali drogy, ktoré mala predávať mladá žena. Narkotiká tam skutočne našli.

Drogy či vražda?

Byt mala dlhodobo prenajatý 31ročná Barbora. Počas zásahu bola v byte tiež.

Ženu už zadržali policajti a prípadom sa začal zaoberať aj prokurátor. Ten ju zatiaľ ale neobvinil – čaká totiž na výsledky súdnej pitvy.

"Chceme zistiť, či žena nebola v nedávnej dobe tehotná a či neporodila doma. Ďalší postup zvolíme až na základe informácií, ktoré nám poskytnú súdni lekári," vysvetlila prokurátorka Magdalena Mazur-Prus.

Ženu policajti previezli do cely policajného zaistenia. Dôvodom je zatiaľ iba prechovávanie a distribúcia drog.

Ak sa zistí, že novorodencov matka zabila po narodení, začnú trestné stíhanie vo veci vraždy. Ak sa ukáže, že nešlo o jej deti, do úvahy pripadá aj zneuctenie tela mŕtveho. Všetko ukáže až ďalšie vyšetrovanie.

Pozrite si reportáž:

UPOZORNENIE: Obsah videa nie je vhodný pre maloletých a mladistvých čitateľov

Súvisiace články

Najčítanejšie správy