Zatiahnuté
19°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Tragédia vo Vrábľoch, robotníka (†40) počas nočnej zavalil lis
Zdielať na

Tragédia vo Vrábľoch, robotníka (†40) počas nočnej zavalil lis

VRÁBLE / Počas nočnej smeny prišiel o život štyridsaťročný muž v jednej z firiem vo Vrábľoch (okres Nitra). Jozefa zavalil desaťtonový nástroj, ktorý sa vkladá do lisu.

Smrteľný pracovný úraz sa stal vo firme, ktorá sa zaoberá výrobou komponentov do automobilového priemyslu.

Lis vážil 15 ton

Jozef prenášal pomocou mostového žeriavu nástroj, ktorý sa používa na lis. Všetko ovládal s diaľkovým ovládačom a zrejme stlačil iné tlačidlo. Niekoľko tonový kolos sa na neho zrútil. "Lisovací nástroj vážil 15 ton," uviedol veliteľ zásahu Martin Kratka.

Podľa našich informácií bol v blízkosti aj mužov kolega. Ten videl ako nástroj padá a zakričal, aby dal pozor. Všetko bolo ale tak rýchle, že Jozef už odskočiť nestihol. "Pri tomto premiestňovaní nástroja prišlo k pritlačeniu o iný nástroj," informoval Robert Bula, riadite Inšpektorátu práce v Nitre.

Kolegovia, muža vytiahnuť nevedeli. Už o niekoľko minút prišli do firmy záchranárske zložky. "Bolo zistené, že sa jedná o zakliesnenú osobu v lisovacom stroji za pomocou holmatra sme nástroj podvihli a vyprostili tu zakliesnenú osobu," dodal veliteľ zásahu.

Pozrite si priloženú reportáž:

Vo firme pracoval 20 rokov

Aj napriek okamžitej pomoci muž bol na mieste mŕtvy, oživiť sa ho nepodarilo už ani záchranárom. Jozef pracoval vo firme 20 rokov. Povráva sa, že pri práci so žeriavom bol veľmi opatrný. Okolnosti úrazu vyšetruje inšpektorát práce.

"Išlo o dlhoročného skúseného pracovníka, vec je v štádiu vyšetrovania. Bol vydaný dočasný zákaz používania diaľkového ovládača,"
uviedla PR manažérka firmy Linda Golejová. Podľa našich informácií v nočnej by muž za normálnych okolností ani nebol, zastupoval vraj kolegu a to sa mu stalo osudným.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy