Zatiahnuté
13°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Bitka, výtržnosti a alkohol hokejistov má dohru. Na súde
Zdielať na

Bitka, výtržnosti a alkohol hokejistov má dohru. Na súde

BANSKÁ BYSTRICA / Polícia už oficiálne obvinila dvoch hokejistov zo zámoria, ktorí vyčíňali v centre Banskej Bystrice. 24- a 27-roční obrancovia miestneho hokejového klubu sa pod vplyvom alkoholu pobili v herni s SBSkárom a svojim správaním pohoršovali ľudí na ulici. Hrozí im až trojročné väzenie.

V podvečerných hodinách si hokejisti urobili riadnu hanbu. A to priamo v centre Banskej Bystrice. To, čo predviedli Američan spolu s Kanaďanom na verejnom priestranstve, nepotrebuje ani komentár.

V jednej z herní sa postarali o konflikt, keď odmietli zaplatiť účet a navyše napadli SBSkára. Ten dostal niekoľko rán do hlavy.

"Mužov obvinili z výtržníctva," uviedla Mária Faltániová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici.

Športovci strávili 24 hodín na polícii. Najprv museli vytriezvieť, až potom ich vypočuli.

Výtržníctvo zámorských hokejistov:

Vysvetľovanie na súde

Ešte niekoľko hodín po zadržaní mal pritom jeden z mladíkov v krvi takmer dve promile.

"Obaja muži sú stíhaní na slobode," dodala Faltániová.

Na web stránke klubu sa objavilo stanovisko týkajúce sa hokejistov. "Vedenie HC 05 Banská Bystrica sa rozhodlo vyradiť legionárov A mužstva zo spoločnej prípravy. Zatiaľ sa môžu pripravovať individuálne, kým klub nerozhodne o ich ďalšom pôsobení," píše sa na stránke.

Svoje správanie v herni budú musieť vysvetliť i sudcovi. "Hrozia im až tri roky za mrežami," uzatvára Faltániová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy