Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Čečenec podozrivý z terorizmu je vo väzbe
Zdielať na
Krimi

Čečenec podozrivý z terorizmu je vo väzbe

KOŠICE / Čečenca, ktorého zadržali vo štvrtok na ukrajinsko-slovenskej hranici, vo Vyšnom Nemeckom vzal sudca krajského súdu v Košiciach do väzby.

Hamzata Šemileva eskortovali na súd kukláči. Celý čas si zakrýval tvár. V pojednávacej sieni Krajského súdu v Košiciach strávil viac ako hodinu.

Muž, ktorý je podozrivý z viacerých teroristických činov, sudca na slobodu nepustil. "Sudca krajského súdu rozhodol o vzatí vyžiadanej osoby do predbežnej väzby," uviedol hovorca krajskej prokuratúry v Košiciach Milan Filičko.

"Podali sme proti tomu sťažnosť. To je všetko, čo vám k tomu môžem povedať," uviedol Šemilevov obhajca. To, či ide o obávaného teroristu, obhajca nekomentoval. "K tomu sa naozaj nemôžem vyjadriť," dodal obhajca.

O sťažnosti proti väzbe bude rozhodovať najvyšší súd. Dovtedy Čečenec ostáva v predbežnej väzbe. Tá môže trvať maximálne 40 dní. "Prebieha priebežné vyšetrovanie a na základe jeho výsledkov minister spravodlivosti rozhodne, či bude Hamzat S. vydaný do ruskej federácie," dodal Filičko.

Na súde bola Janette Rákošová, pozrite si priloženú reportáž:

Čečenca zadržali na hraničnom priechode vo Vyšnom Nemeckom vo štvrtok večer. Systém ho identifikoval ako nebezpečnú osobu. Keď predložil doklady, polícia zistila, že muža hľadá Interpol. Na Hamzata Šemileva je vydaný medzinárodný zatykač od roku 2007.

VIAC ČÍTAJTE TU: Na ukrajinskej hranici zadržali Čečenca podozrivého z terorizmu

Pozrite si priložené video:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy