Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Tomáš sa pokúsil o samovraždu, vypil dva litre nemrznúcej zmesi
Zdielať na

Tomáš sa pokúsil o samovraždu, vypil dva litre nemrznúcej zmesi

KRIVOSUD / BODOVKA - Pomôžte mi, vypil som dva litre nemrznúcej zmesi, povedal Tomáš policajtovi v obci Krivosud-Bodovka (okres Trenčín). Muž zaklopal na dvere, ktoré ešte stihol muž zákona otvoriť, a zosypal sa. Tomášovi, ktorý chcel spáchať samovraždu, okamžite poskytli prvú pomoc.

"Žiadal, aby sme mu pomohli. Keď sme sa ho pýtali, čo mu je, povedal, že vypil dva litre nemrznúcej zmesi," ozrejmuje záchranca Ivan Marko.

Policajt ho okamžite začal zachraňovať. Asistovala mu jeho matka. "Strácal vedomie, odpadával. Snažili sme sa ho držať pri živote, aby dýchal, aby mal životné funkcie," opisuje Ivan.

Medzičasom dorazila záchranka. Od muža sa dozvedeli, že zmes vypil pred troma hodinami.

Dôvodom jeho konania boli zrejme problémy s priateľkou. Situáciu sa rozhodol riešiť samovraždou.

Pomohla domáca pálenka

Najskôr sa chcel utopiť v rieke Váh. Auto ale zapadlo. K rieke sa nedostal. Rozhodol sa, že vypije nemrznúcu zmes. Následne dostal silné kŕče a rozbehol sa hľadať pomoc. Skončil v dome policajta.

"Chcel vodu, ale mne sa to nezdalo," hovorí ďalej záchranca. Vodu mu preto nedal. Zachránil mu vlastne život. Záchranári si pre pacienta pýtali domácu pálenku.

"V čase príjazdu bol pri vedomí. Bolo nutné zabezpečiť dýchacie cesty a ako antidótum sme mu podali pol litra domácej pálenky," vysvetľuje primár Peter Herman.

V kritickom stave ho previezli do najbližšej nemocnice. Z najhoršieho je podľa našich informácií vonku.

Mužovi zachránila život pálenka:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy