Zatiahnuté, dažďové prehánky
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Zlodejov pred krádežou neodradili ani kamery, byt vykradli
Zdielať na

Zlodejov pred krádežou neodradili ani kamery, byt vykradli

ŠTÚROVO / Dvom mužom v Štúrove (okres Nové Zámky) neprekážal ani obrovský nápis, podľa ktorého obytný dom na okraji mesta strážia priemyselné kamery. V priebehu poludnia vykradli jeden z bytov. Polícia žiada o pomoc s ich totožnosťou.

Obyvatelia bytovky v Štúrove si pritom svoje nehnuteľnosti odkúpili len prednedávnom. Vzápätí začali s rekonštrukciou. Vymenili vchodové dvere a namontovali bezpečnostné kamery. Ani to však nezabránilo zlodejom, aby vyčíňali.

Na zázname vidno dvoch mužov, ako sa v čase, keď bol vykradnutý jeden z bytov, vlámali najprv do schodišťa a následne sa vrátili po ďalšie náradie. Tým vypáčili dvere.

Majiteľka nehnuteľnosti bola v tom čase len v neďalekom obchode. "Vrátila sa domov a už bolo vylúpené. Pritom bola len oproti. V byte bolo všetko rozhádzané," opisuje krádež dcéra majiteľky.

Obyvatelia sa pritom po namontovaní kamier cítili bezpečnejšie. "Odkedy to kúpili, 24 hodín 7 dní v týždni je priestor kamerovaný," hovorí jedna z obyvateliek.

Fotili si dvere bytov

Problémy v dome začali vraj už vlani. Jeden z majiteľov bytu svoju nehnuteľnosť prenajal.

Noví podnájomníci sa obyvateľom prestali pozdávať po tom, čo si začali fotiť dvere okolitých bytov. Zakročiť však nemali dôvod.

"Polícia žiada občanov o pomoc pri pátraní po osobách, ktoré vykradli nehnuteľnosť," dodáva Renáta Čuháková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre.

Drzých zlodejov nezastavili ani kamery:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy