Oblačno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Kým sa štyri nevesty vydávali, dvaja zlodeji ich vykradli
Zdielať na

Kým sa štyri nevesty vydávali, dvaja zlodeji ich vykradli

VEĽKÁ ČAUSA / Vo Veľkej Čausi pri Prievidzi sa konala štvronásobná svadba. Vydávali sa tri sestry a ich mama. Oslava dopadla výborne. Ráno ich však doma čakalo nepríjemné prekvapenie. U svadobčanov vyčíňali zlodeji. Kým sa oni zabávali, lupiči prevrátili ich dom hore nohami. Vzali im všetky peniaze, ktoré dostali ako dar na svadbu. Našli aj zlaté šperky. Pred odchodom nastriekali v izbách slzotvorný plyn.

Ranný budíček

Príchod domov bol pre svadobčanov nemilým prekvapením. "Prišli sme, že sa ideme vyspať. V izbách bol ale strašný neporiadok, povyťahované šuflíky, rozhádzané veci. V spálni bola hotová spúšť," opisuje nevesta Eva. "Bol to tvrdí úder," konštatuje ženích Juraj.

Zatiaľ čo mama so svojimi troma dcérami prežívali jeden z najkrajších dní svojho života, u nich doma úradovali zlodeji. Tí rátali s tým, že v svadobnú noc bude obydlie prázdne. "Dvere boli na dva-tri razy vypáčené, bolo to vidieť," dodáva nevesta.

Byt prelustrovali

Zlodeji nelenili a prešli všetky izby. "Poupratovali" v skriniach, povyhadzovali zásuvky a ani postele neostali na svojom mieste. Hľadali peniaze. "Všetky svadobné dary, od peňazí až po šperky, nám zmizli," smutne dodáva nevesta.

"Páchatelia našli aj peniaze, ktoré mali domáci pripravené na vyplatenie svadby," dodáva Elena Antalová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne. "Mala som doma hotovosť 2500 eur, aj to vzali, takže sme bez peňazí," ozrejmuje nevesta.               

Na záver použili slzotvorný plyn            

Po príchode domov nemohli svadobčania ani dýchať, pretože zlodeji pred odchodom všetko postriekali slzotvorným plynom. "Najhoršie je, že tým sprejom nám postriekali úplne všetko. Okná, záclony, ešte aj detskú postieľku," dodáva ženích.

"V izbách sa nedá existovať, takže budeme musieť ísť aspoň na jeden deň preč a nechať okná dokorán," opisuje nevesta.

Polícia pátra

Privolaná polícia miesto dôkladne zadokumentovala. Po páchateľoch už pátrajú. "Poverený policajt obvodného oddelenia z Handlovej začal trestné stíhanie vo veci prečinu porušovania domovej slobody, poškodzovania cudzej veci a krádeže," dodáva hovorkyňa.

"Je to veľmi smutné, že po radosti príde smútok. Nedá sa s tým nič robiť, musíme sa s tým len zmieriť," uzatvára nevesta.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy